Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eric Carmen a murit. Cântărețul cunoscut pentru hitul ”All by Myself” s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani

Eric Carmen, solistul trupei Raspberries, care a avut mai multe mari hituri în anii '70 și '80, a murit weekendul acesta, la vârsta de 74 de ani, potrivit The Guardian.

Eric Carmen, liderul trupei powerpop Raspberries și solistul unor hituri solo precum All By Myself, Never Gonna Fall in Love Again și Hungry Eyes, a murit în somn.

Soția lui Carmen, Amy, a anunțat decesul pe site-ul oficial al acestuia. Nu a fost precizată cauza decesului.

"Cu imensă tristețe împărtășim vestea sfâșietoare a decesului lui Eric Carmen. , iubitorul și talentatul nostru Eric s-a stins în somn, în weekend. I-a adus o mare bucurie să știe că, timp de zeci de ani, muzica lui a atins atât de mulți și va fi moștenirea lui de durată. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în timp ce plângem enorma noastră pierdere", a scris ea.

Cântărețul american s-a aflat în spatele mai multor hituri uriașe din anii '70 și '80, începând cu perioada în care a fost liderul trupei Raspberries, scriind sau co-scriind majoritatea melodiilor lor, inclusiv Go All the Way.

Acest cântec - descris ca având riffurile de chitară ale celor de la Who și vocea celor de la Beatles - avea versuri sugestive, prea controversate pentru unele posturi de radio din SUA și Marea Britanie, iar BBC a interzis difuzarea lui. Popularitatea cântecului a crescut în 2014, când a fost inclus pe prima coloană sonoră a filmului Guardians of the Galaxy.

După ce trupa Raspberries s-a destrămat în 1975, Carmen a început o carieră solo care s-a îndepărtat de rock și s-a îndreptat spre baladele puternice. Primele sale două single-uri au fost mari hituri în 1976: All by Myself - bazat pe Concertul pentru pian nr. 2 al lui Serghei Rachmaninov - și Never Gonna Fall in Love Again, care se baza pe o parte din Simfonia nr. 2 a lui Rachmaninov.

Câteva dintre cântecele sale au devenit hituri uriașe atunci când au fost interpretate de alți artiști - Celine Dion a făcut un cover al piesei All By Myself în 1996, Olivia Newton-John a făcut un cover al piesei sale din 1977, She Did It, iar Shaun Cassidy a avut un succes cu melodia lui Carmen, That's Rock and Roll.

Carmen a avut un succes și cu contribuția sa la coloana sonoră a filmului Dirty Dancing, Hungry Eyes, care l-a readus în fruntea topurilor muzicale în 1987, ajungând pe locul 4 în Billboard Hot 100. În anul următor, piesa sa pop Make Me Lose Control a avut un succes similar, ajungând pe locul 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE