Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Bowie are o stradă care îi poartă numele, în Paris, locul unde a avut primul concert în afara Regatului Unit

O stradă din Paris îi poartă acum numele celebrului cântăreț de muzică rock, David Bowie. Evenimentul este un omagiu adus artistului englez, care iubea capitala franceză. În 1965, legendarul cântăreț a susținut în Paris primul concert în afara Regatului Unit.

David Bowie are o stradă care îi poartă numele, în Paris

Strada David Bowie din Paris se află în sud-estul orașului. Jerome Coumet, primarul celui de-al 13-lea arondisment din capitală a anunțat inițiativa încă din 2020.

Cântărețul britanic, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX, ar fi împlinit 77 de ani pe 8 ianuarie. Bowie a murit de cancer pulmonar în 2016, la 18 luni după ce a fost diagnosticat.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: Profimedia

Jerome Coumet, primarul arondismentului al 13-lea din Paris: „(n.r. Bowie) iubea Parisul, îi plăcea foarte mult acest oraș și venea să cânte aici frecvent. Este primul loc în afara lumii anglofone unde a avut un concert. Am aflat că am fost primii din lume și mă bucur”.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: Profimedia

Geoff MacCormack, prieten din copilărie de-al lui David Bowie: „Este un eveniment extraordinar și cred că Parisul a însemnat foarte mult pentru David. Am avut parte de momente incredibile aici, așa că acest lucru îl face și mai special”.

George Underwood, prieten din copilărie de-al lui David Bowie: „Nu puteai fi sigur de ceva cu David. Niciodată nu puteai anticipa ce i-ar plăcea și ce nu. Dar cred că i-ar fi plăcut asta. Cred că este o onoare”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE