Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elvis Presley urcă din nou pe scenă, în 2024, cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Elvis Presley va reveni pe scenă la sfârşitul anului 2024, la Londra, sub forma unei holograme. Regele va interpreta pe scenă cele mai mari hituri, printre care "Suspicious Minds", "Jailhouse Rock" şi "Hound Dog".

Cum a fost creată holograma lui Elvis

Avatar este creat cu ajutorul a mii de înregistrări din concerte şi fotografii realizate în privat de către apropiaţii cântăreţului din Memphis, scrie Agerpres.

Graţie Inteligenţei Artificiale, imaginile au făcut posibilă crearea unei "versiuni incredibil de autentice a lui Elvis", a declarat Andrew McGuinness, directorul executiv al Layered Reality, compania britanică aflată în spatele acestui proiect.

Primele spectacole vor avea loc în noiembrie 2024 în capitala britanică, înainte de alte concerte prevăzute pentru moment în Las Vegas, Berlin şi Tokyo.

Înainte de Elvis, compania Pophouse Entertainment a propus deja la Londra un concert al grupului de disco suedez ABBA, în care cvartetul este reprezentat de avataruri digitale.

Ca urmare a succesului înregistrat, spectacolul a fost prelungit, iar compania suedeză a anunţat lansarea unui nou show cu avataruri ale unor muzicieni din trupa americană de glam-metal Kiss.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE