Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk lansează o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale pentru a rivaliza cu creatorul ChatGPT

Miliardarul Elon Musk a anunțat miercuri lansarea xAI, o compania prin care vrea să dezvolte domeniul inteligenței artificiale. Patronul rețelei Twitter a cooptat deja o echipă de ingineri de la giganții IT din Statele Unite, în speranța că va putea crea o alternativă la chatbotul ChatGPT.

Detalii despre noul proiect al lui Musk ar urma să fie dezvăluite vineri, conform agenției Reuters.

În cadrul unui eveniment organizat miercuri de Twitter, Elon Musk a explicat că are în plan să dezvolte inteligența artificială într-un mod mai sigur. În loc să programeze moralitatea în AI, patronul companiei xAI a afirmat că va încerca să creeze un sistem de inteligență artificială ”maximum de curios”.

"Dacă ar încerca să înțeleagă adevărata natură a universului, acesta este de fapt cel mai bun lucru pe care îl pot concepe din punct de vedere al siguranței AI", a declarat Musk, conform sursei citate.

De asemenea, Elon Musk a precizat că xAI îşi propune să "înţeleagă realitatea". Pe site-ul noii sale companii este anunțat că vineri va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în legătură cu acest proiect, notează Agerpres.

Miliardarul a afirmat în repetate rânduri că dezvoltarea inteligenței artificiale ar trebui să fie sistată pentru ca acest domeniu să fie reglementat. Mai mult, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențialul AI de a ”distruge civilizația”, amintește agenția Reuters.

Compania xAI a fost înființată oficial în statul american evada în martie, așa cum reiese din datele registrului corporativ. Cu toate acestea, echipa sa tehnică se află în zona San Francisco, California. La înregistrare, xAI l-a menţionat pe Elon Musk ca director.

Companiile pe care le deține Elon Musk

Elon Musk controlează deja Tesla, compania aerospaţială SpaceX, Twitter, precum şi compania de tuneluri The Boring Company şi Neuralink, care este specializată în implanturi neuronale.

Echipa xAI, "condusă de Elon Musk", conform site-ului, este formată din specialişti recunoscuţi în inteligenţa artificială, dintre care unii provin de la OpenAI, creator al ChatGPT, Google sau Microsoft.

Domeniul inteligenței artificiale generative a luat amploare și a stârnit controverse odată cu lansarea chatbotului ChatGPT de către compania OpenAI în noiembrie 2022. Ulterior, pe această nouă piață au fost lansate sistemele Bard și Bing AI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE