Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE ChatGPT, varianta pe bani. Versiunea Plus a chatbotului va costa 20 de dolari

02/02/2023 , 08:16

OpenAI a lansat primul său plan de abonament pentru ChatGPT

OpenAI a lansat primul său plan de abonament pentru popularul chatbot ChatGPT.

Noul plan, numit ChatGPT Plus, va costa 20 de dolari pentru utilizarea lunară a instrumentelor ChatGPT. Utilizatorii vor avea acces prioritar la ChatGPT „în timpul orelor de vârf”, răspunsuri mai rapide și „acces prioritar la noile îmbunătățiri”, a scris compania. Abonamentul este disponibil inițial doar în Statele Unite și se va derula mai întâi pe o listă de așteptare, potrivit forbes.com.

Știrea inițială

OpenAI, care a creat ChatGPT, a anunțat recent că va lansa și o versiune cu plată a chatbotului despre care vorbește toată lumea. Utilizatorii au avut posibilitatea de a se înscrie pentru acces anticipat la ChatGPT Professional, iar acum, unii dintre aceștia spun că li s-a acordat acces la un nivel pro, care costă 42 de dolari pe lună, relatează The Verge.

Un anunț oficial din partea OpenAI legat de lansarea versiunii Pro a chatbotului nu a venit până acum, însă utilizatorii au început să posteze pe rețelele sociale capturi din care rezultă atât prețul acestei versiuni a ChatGPT, precum și cu ce facilități vine aceasta.

Unul dintre aceștia este Zahid Khawaja, un developer care lucrează la o serie de proiecte de inteligență artificială. Acesta a distribuit o înregistrare video a ChatGPT Pro, precum și o captură de ecran a plății sale către OpenAI ca dovadă.

Potrivit capturii de ecran publicate de Khawaja, noua versiune ChatGPT Pro vine cu următoarele facilități:

  • Este disponibil atunci când cererea este mare
  • Are o viteză de răspuns mai rapidă
  • Oferă acces prioritar la noile caracteristici

Microsoft lansează cursa contra Google

OpenAI anunțase că se gândește la moduri de a monetiza ChatGPT, pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a chatbotului.

O analiză recentă a arătat că OpenAI ar putea cheltui peste 100.000 de dolari pe zi sau 3 milioane de dolari pe lună pentru costurile de funcționare, așa că monetizarea era inevitabilă, scrie indianexpress.com.

De asemenea, compania dorește să ofere serviciul ca o interfață de programare a aplicațiilor (API) bazată pe cloud, pe care întreprinderile și dezvoltatorii să o poată integra în propriile aplicații și servicii, și să perceapă o taxă pentru fiecare utilizare, mai scrie surse citată.

Săptămâna aceasta, Microsoft a anunțat oficial că plănuiește să investească alte miliarde de dolari în OpenAI, mizând pe viitorul său pe start-up-ul și pe tehnologia din spatele noului și popularului chatbot ChatGPT, precum și pregătind terenul pentru o mai mare concurență cu Google.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze termenii investiției, despre care unele instituții de presă au anunțat anterior că ar fi de 10 miliarde de dolari (9,22 miliarde de euro), scrie euronews.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE