Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

UPDATE ChatGPT, varianta pe bani. Versiunea Plus a chatbotului va costa 20 de dolari

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT
2/2/2023, 06:16

OpenAI a lansat primul său plan de abonament pentru ChatGPT

OpenAI a lansat primul său plan de abonament pentru popularul chatbot ChatGPT.

Noul plan, numit ChatGPT Plus, va costa 20 de dolari pentru utilizarea lunară a instrumentelor ChatGPT. Utilizatorii vor avea acces prioritar la ChatGPT „în timpul orelor de vârf”, răspunsuri mai rapide și „acces prioritar la noile îmbunătățiri”, a scris compania. Abonamentul este disponibil inițial doar în Statele Unite și se va derula mai întâi pe o listă de așteptare, potrivit forbes.com.

Știrea inițială

OpenAI, care a creat ChatGPT, a anunțat recent că va lansa și o versiune cu plată a chatbotului despre care vorbește toată lumea. Utilizatorii au avut posibilitatea de a se înscrie pentru acces anticipat la ChatGPT Professional, iar acum, unii dintre aceștia spun că li s-a acordat acces la un nivel pro, care costă 42 de dolari pe lună, relatează The Verge.

Un anunț oficial din partea OpenAI legat de lansarea versiunii Pro a chatbotului nu a venit până acum, însă utilizatorii au început să posteze pe rețelele sociale capturi din care rezultă atât prețul acestei versiuni a ChatGPT, precum și cu ce facilități vine aceasta.

Unul dintre aceștia este Zahid Khawaja, un developer care lucrează la o serie de proiecte de inteligență artificială. Acesta a distribuit o înregistrare video a ChatGPT Pro, precum și o captură de ecran a plății sale către OpenAI ca dovadă.

Potrivit capturii de ecran publicate de Khawaja, noua versiune ChatGPT Pro vine cu următoarele facilități:

  • Este disponibil atunci când cererea este mare

  • Are o viteză de răspuns mai rapidă

  • Oferă acces prioritar la noile caracteristici

Microsoft lansează cursa contra Google

OpenAI anunțase că se gândește la moduri de a monetiza ChatGPT, pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a chatbotului.

O analiză recentă a arătat că OpenAI ar putea cheltui peste 100.000 de dolari pe zi sau 3 milioane de dolari pe lună pentru costurile de funcționare, așa că monetizarea era inevitabilă, scrie indianexpress.com.

De asemenea, compania dorește să ofere serviciul ca o interfață de programare a aplicațiilor (API) bazată pe cloud, pe care întreprinderile și dezvoltatorii să o poată integra în propriile aplicații și servicii, și să perceapă o taxă pentru fiecare utilizare, mai scrie surse citată.

Săptămâna aceasta, Microsoft a anunțat oficial că plănuiește să investească alte miliarde de dolari în OpenAI, mizând pe viitorul său pe start-up-ul și pe tehnologia din spatele noului și popularului chatbot ChatGPT, precum și pregătind terenul pentru o mai mare concurență cu Google.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze termenii investiției, despre care unele instituții de presă au anunțat anterior că ar fi de 10 miliarde de dolari (9,22 miliarde de euro), scrie euronews.com.

Distribuie

Taguri