Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk, dat în judecată de un acționar Tesla. CEO-ul și-a acordat un salariu de 56 de miliarde de dolari

Un acționar al companiei Tesla l-a dat în judecată pe Elon Musk, pentru că în 2018 ar fi încasat un salariu record de 56 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

„Nu a avut performanțe, a creat pachetul pentru a-și finanța visul de a coloniza planeta Marte”, au menționat avicații lui Gabrielle Tolendano, potrvit Reuters.

Acționarul încearcă acum să anuleze acordul de salarizare al lui Musk din anul 2018, menționând și că magnatul nu ar fi avut o performanță notabilă.

Elon Musk, CEO cu jumătate de normă

Avocații acționarului l-au prezentat pe Musk ca fiind un „CEO cu jumătate de normă”, precizând că nu a lucrat exclusiv pentru compania Tesla. În 2018, Musk ar fi lucrat marți, miercuri și vineri la compania producătoare de mașini, iar luni și joi, timpul său ar fi fost alocat companiei de rachete SpaceX, așa cum se menționează într-o declarație făcută de Musk în același an.

Potrivit procesului, președintele consiliului de administrație al Tesla, Robyn Denholm, a spus că „timpul minim” pe care Musk îl petrece la Tesla „devine din ce în ce mai problematic” într-un e-mail din 2018 către Gabrielle Toledano, care la acea vreme era directorul general al personalului Tesla.

Compania a mai susținut și că cerințele nu erau ca Musk să fie punctual în programul său, ci să atingă ținte „îndrăznețe”.

În replică, Tesla a precizat că pachetul a oferit o creștere spectaculoasă a valorii de 10 ori pentru acționari.

Procesul lui Musk va începe pe 14 noiembrie și va fi decis de Kathaleen McCormick la Curtea Cancelariei din Delaware.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE