Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk, acuzat de antisemitism pentru declarațiile sale despre George Soros

Miliardarul Elon Musk, proprietarul Twitter, și-a atras acuzaţii de antisemitism după ce l-a criticat în termeni duri pe George Soros, bancher şi supravieţuitor al Holocaustului, atât pe Twitter, cât într-un interviu acordat marţi canalului american CNBC, potrivit Agerpres.

Directorul executiv al Tesla a scris pe Twitter că George Soros ”urăşte umanitatea” şi vrea ”să erodeze însăşi structura civilizaţiei”.

Ministerul israelian de Externe a criticat afirmaţiile lui Elon Musk despre care a afirmat că au un ”ton antisemit”. Mai mult, Eli Cohen a precizat că aceste declarații ”au declanşat imediat un val de teorii ale conspiraţiei antisemite" pe Twitter.

Elon Musk, despre atacul la adresa lui George Soros. ”Pot să spun ce vreau”

Întrebat despre declarațiile sale într-un interviu acordat marți postului american CNBC, Elon Musk a dat de înțeles că nu este antisemit.

”Din contră, sunt un fel de pro-semit”, a precizat directorul executiv al Tesla și Space X.

De altfel, Musk şi-a reiterat părerea despre Soros, amintit că în baza libertății de exprimare, poate să spună ce vrea.

”Cred că este adevărat. Aceasta este părerea mea (...) Pot să spun ce vreau”, a mai spus el.

Cine este George Soros

În vârstă de 92 de ani, George Soros a devenit cunoscut pentru actele sale de filantropie. Miliardarul este ţinta favorită a dreptei politice americane.

Soros este un donator prolific al cauzelor politice de stânga din SUA şi a ajutat la finanţarea campaniilor electorale ale unor procurorii de stânga în mai multe oraşe din SUA. Criticii de dreapta i-au atacat frecvent pe aceşti procurori, pe care i-au acuzat că nu au reuşit să eradicheze infracţionalitatea.

Jonathan Greenblatt, preşedintele organizaţiei evreieşti Anti-Defamation League (ADL), a declarat că atacurile frecvente la adresa lui George Soros alimentează teoriile conspiraţiei antisemite.

"Soros este deseori vizat de extrema dreaptă, prin stereotipuri antisemite, ca sursă a problemelor lumii", a scris Greenblatt pe Twitter.
El a mai spus că alegerea cuvintelor respective de către Musk este "periculoasă" deoarece "va încuraja extremiştii care deja inventează conspiraţii anti-evreieşti şi, ca urmare, încearcă să îl atace pe Soros şi comunităţile evreieşti".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE