Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta, amendă record de 1,2 miliarde de euro din partea UE, din cauza transferului de date Facebook către SUA

Meta, compania mamă a Facebook, a fost amendată de autoritatea irlandeză de reglementare a datelor cu caracter personal cu o sumă record de 1,2 miliarde de euro pentru încălcarea normelor UE privind protecția datelor.

Sancțiunea va fi mai mare decât amenda record anterioară de 746 milioane de euro (821,20 milioane de dolari) aplicată Amazon.com Inc (AMZN.O), potrivit surselor.

Meta nu a comentat decizia

Meta a refuzat să comenteze, în timp ce Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) și Comisia Europeană nu au răspuns imediat la solicitările Reuters.

Autoritățile de reglementare din UE, conduse de comisarul pentru protecția datelor din Irlanda, Helen Dixon, au finalizat o interdicție privind instrumentul legal folosit de Facebook pentru a transfera datele utilizatorilor europeni, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că agențiile de informații din SUA ar putea avea acces la aceste informații.

În aprilie, aceștia au declarat că DPC irlandez avea la dispoziție o lună pentru a emite un ordin care să blocheze fluxurile de date transatlantice ale Facebook. Interdicția ar putea intra în vigoare până la jumătatea lunii mai.

Cea mai înaltă instanță europeană a decis în 2020 că un acord de transfer de date între UE și SUA nu este valabil, invocând preocupări legate de supraveghere.

Meta a avertizat anul trecut că un ordin de interzicere a mecanismului pe care îl folosește pentru a transfera date din Europa către Statele Unite ar putea să o oblige să suspende serviciile Facebook în Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE