Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Elon Musk a ales-o pe Linda Yaccarino, de la NBC Universal, ca nou CEO al Twitter

Elon Musk a declarat joi că a găsit un nou director executiv pentru Twitter - dar nu a nominalizat persoana, spunând doar că "ea" va începe în aproximativ șase săptămâni.

12/05/2023 , 16:33

Linda Yaccarino va fi noul șef al Twitter

Elon Musk a ales-o pe Linda Yaccarino, președinte al departamentului de publicitate și parteneriate globale al NBC Universal, pentru a fi noul director executiv al Twitter, potrivit Washington Post.

NBC intenționează să anunțe plecarea ei din companie vineri dimineață, potrivit presei de peste Ocean.

Anunțul ar putea deschide un nou capitol pentru Twitter. Compania a pierdut aproximativ trei sferturi dintre angajații săi și s-a confruntat în ultimele săptămâni cu numeroase.

Musk, care a cumpărat platforma de socializare în octombrie anul trecut , a insistat mult timp că nu este CEO-ul permanent al acesteia. Antreprenorul miliardar a scris pe Twitter că rolul său va trece la cel de președinte executiv și director de tehnologie al companiei.

Într-un tweet, el a spus: "Sunt încântat să anunț că am angajat un nou CEO pentru X/Twitter. Ea va începe în 6 săptămâni!".

Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 2% după ce a făcut acest anunț. Acționarii companiei sale de automobile electrice au fost îngrijorați de cât de mult din atenția sa este dedicată Twitter.

Mandatul lui Musk la cârma Twitter a fost haotic, iar acesta a făcut diverse promisiuni și proclamații asupra cărora a dat înapoi sau nu a mai dat curs.

"Nimeni nu vrea postul"

În decembrie, Musk și-a exprimat pesimismul cu privire la perspectivele unui nou director executiv pe Twitter, spunând că acelei persoane "trebuie să-i placă foarte mult durerea" pentru a conduce o companie care "a fost pe calea cea mai rapidă spre faliment".

"Nimeni nu vrea acest post care să poată ține Twitter în viață cu adevărat. Nu există niciun succesor", a declarat Musk la acea vreme.

Două zile mai târziu, el a scris pe Twitter: "Voi demisiona din funcția de CEO imediat ce voi găsi pe cineva suficient de nebun să accepte postul". Angajamentul a venit după ce milioane de utilizatori Twitter i-au cerut să demisioneze într-un sondaj Twitter pe care l-a creat el însuși și pe care a promis că îl va respecta.

În februarie, el a declarat la o conferință că anticipează că va găsi un CEO pentru Twitter, cu sediul în San Francisco, "probabil spre sfârșitul acestui an".

În noiembrie anul trecut, el a fost interogat în instanță cu privire la modul în care își împarte timpul între Tesla și celelalte companii ale sale, inclusiv SpaceX și Twitter. Musk a răspuns că nu a intenționat niciodată să fie CEO al Tesla și că nu a vrut să fie nici director general al altor companii, preferând să se considere inginer.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE