Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dune: Partea a doua. Record de încasări de la debutul în cinematografele din Statele Unite

”Dune: Partea a doua”, mult așteptata continuare a uneia dintre cele mai populare adaptări science fiction din ultimii ani, s-a clasat pe primul loc în week-end-ul de lansare în cinematografele din Statele Unite, cu vânzări de 81,5 milioane de dolari, arată estimările Warner Bros. La nivel mondial, filmul a obținut încasări de 178,5 milioane de dolari.

"Este exact ceea ce avea nevoie box office-ul și mult mai mult decât oricare dintre noi ar fi putut estima", a declarat Jeff Goldstein, președintele distribuției interne al Warner Bros. Pictures, compania care a distribuit filmul.

”Acest lucru este valabil mai ales având în vedere că este un film SF, un gen greu de digerat. Și am obținut încasări de 178,5 milioane de dolari la nivel mondial, ceea ce este o adevărată performanță”, a adăugat el, potrivit CNN.

"Dune: Partea a doua", filmul cu cele mai multe încasări pentru regizorul Denis Villeneuve

Continuarea a surclasat primul episod din Dune, care a avut încasări de 41 de milioane de dolari când a fost lansat în cinematografele din Statele Unite, în octombrie 2021.

”Dune: Partea a doua” reprezintă un succes important pentru actorii Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson și Austin Butler. Este, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări al regizorului Denis Villeneuve.

"Am creat un moment cultural și a început cu acest film extraordinar pe care Denis Villeneuve l-a povestit într-un mod cu adevărat convingător, iar o distribuție a muncit pe brânci în întreaga lume pentru acest film", a declarat Goldstein, conform sursei citate.

”Dune: Partea a doua”, în regia lui Denis Villeneuve, a avut vânzări de bilete de 81,5 milioane de dolari, în condițiile în care a fost lansat în cinematografele din SUA și Canada la 1 martie.

Este considerat cel mai mare weekend de deschidere din anul 2024, după cel al "The Eras Tour”, filmul cu concerte al lui Taylor Swift din octombrie anul trecut, care a avut încasări de 93 de milioane de dolari la momentul lansării.

După incredibilul prim episod, Dune: Partea a doua îl surprinde pe Timothée Chalamet revenind în rolul lui Paul Atreides. El își continuă călătoria alături de Chani (Zendaya) și de Fremen, în timp ce caută să se răzbune pe cei care i-au distrus familia și să prevină un viitor teribil, pe care numai el îl poate prezice. Și dacă asta nu era suficient de interesant, Austin Butler și Florence Pugh s-au alăturat, de asemenea, distribuției.

Filmul SF ”Dune: Partea a doua” are la bază romanul lui lui Frank Herbert din 1965 despre un război intergalactic, purtat pentru a controla o resursă preţioasă.

Prima parte a producţiei, lansată în 2021 în timpul pandemiei de coronavirus, a generat încasări de 402 milioane de dolari în box-office-ul global.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE