Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lansarea filmului ”Dune: Partea a doua” a fost amânată pentru 2024. Când vom putea vedea la cinema superproducția

Warner Bros. a decis să amâne lansarea programată în noiembrie a superproducţiei "Dune: Part Two" pentru luna martie 2024, a anunţat un purtător de cuvânt al studioului american, întrucât starurile peliculei nu pot să promoveze acest film în timpul grevei actorilor de la Hollywood, informează Reuters, citată de Agerpres.

Decizia reprezintă o veste proastă pentru lanţurile de cinematografe din America de Nord, precum AMC Entertainment, Cineplex şi Cinemark, care încă încearcă să îşi revină financiar după pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID-19.

Când vom vedea la cinema ”Dune: Part 2”

Această superproducţie va fi lansată în cinematografe pe 15 martie 2024, o dată ce era până acum rezervată pentru un alt lungmetraj al studioului Warner Bros, "Godzilla x Kong: The New Empire". Lansarea filmului cu monştri a fost reprogramată pentru 12 aprilie 2024.

Ca urmare, premiera unei versiuni animate a trilogiei "The Lord of the Rings", ce era programată în aprilie, a fost mutată în decembrie 2024.

"Dune: Part Two" era unul dintre cele mai aşteptate filme din calendarul finalului de an 2023

Actorii Zendaya şi Timothee Chalamet interpretează rolurile principale în "Dune: Part Two", un sequel SF bazat pe romanul lui Frank Herbert din 1965 despre un război intergalactic dus pentru a controla o resursă preţioasă.

Prima parte a producţiei, lansată în 2021 în timpul pandemiei de coronavirus, a generat încasări de 402 milioane de dolari în box-office-ul global.

Starurile sale au refuzat să promoveze următoarele proiecte ale marilor studiouri cinematografice după ce Sindicatul actorilor americani (SAG-AFTRA) s-a alăturat grevei scenariştilor de la Hollywood pe 14 iulie.

Greva actorilor a obligat studiourile hollywoodiene să îşi ajusteze programele filmelor, în condiţiile în care starurile de cinema nu vor mai fi prezente pe covorul roşu şi nici în talk-show-uri pentru a promova producţiile deja realizate.

Numărul total al spectatorilor din acest an a rămas la niveluri mai mici, în comparaţie cu cele înregistrate înainte de pandemia de COVID-19 în pofida impulsului consistent furnizat în această vară de frenezia generată de "Barbenheimer", un fenomen social bazat pe succesul filmelor "Barbie" şi "Oppenheimer".

Alte filme majore din calendarul anului 2023 includ pentru moment "The Marvels" (Walt Disney), un prequel al francizei "The Hunger Games" (Lionsgate) şi "Wonka" (Warner Bros, cu Timothee Chalamet în rolul principal).

Greva Sindicatului scenariştilor americani (WGA), care a început pe 2 mai, a dus la oprirea filmărilor pentru majoritatea serialelor TV bazate pe un scenariu deja scris şi pentru anumite producţii cinematografice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE