Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii se uită la Barbie ilegal. Cinematografele proiectează varianta piratată a filmului

Fenomenul Barbie a ajuns în Rusia, în ciuda faptului că filmul nu a fost încă distribuit oficial. Și asta pentru că cinematografele au vândut bilete pentru o variantă piratată.

Studioul de film Warner Bros, producătorul blockbusterului, a părăsit Rusia în martie anul trecut, după invazia Ucrainei.

Totul în culoarea roz

Rușii nu au avut șansa de a viziona filmul Barbie în varianta originală în cinematografe. Însă, filmul a circulat pe internet și chiar la cinema. În Moscova, fanii se îmbracă în roz și fac petreceri tematice.

"Am servit totul în culoarea roz - de la cocktailuri la burgeri și de la paste la găluște", spune Amal, managerul unei cafenele.

Potrivit acestuia, numărul vizitatorilor a crescut cu 50% în timpul petrecerilor cu tematică Barbie.

"Am avut o cerere din partea clientei mele pentru o petrecere în stilul Barbie, deoarece acum este trend foarte popular", spune o stilistă.

Rușii și-ar dori să vizioneze filmul original.

"Mi-ar plăcea să fie lansat mai devreme, pentru că, în timp ce trebuie să aștepți, poți citi o mulțime de spoilere înainte ca filmul să fie lansat aici, în Rusia", spune Ksenia, o localnică.

Distribuitorii de la Hollywood au încercat să stopeze difuzarea filmelor în Rusia, însă cei locali au ignorat legile de copyright. Astfel, unele cinematografe au proiectat ilegal copii piratate, însă nu la aceeași calitate cu originalul. Pelicula a avut premiera mondială pe 21 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE