Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barbiecore: Cele mai roz destinații din Europa pe care le poți vizita vara aceasta

În așteptarea filmului Barbie cu Margot Robbie și Ryan Gosling, o nouă estetică a început să acapareze moda, designul interior și chiar călătoriile. Barbiecore, așa cum este cunoscut stilul, este un omagiu adus păpușii de modă Mattel, în special culorii sale preferate.

Dacă aveți nevoie de puțină inspirație pentru a fi în tendințe în acest sezon, iată câteva dintre cele mai bune obiective turistice roz din Europa, alese de Euronews Travel.

Riomaggiore, Italia, pentru un cătun în nuanțe de somon

Riomaggiore este unul dintre celebrele sate colorate din Cinque Terre. Un amalgam de case, multe dintre ele pictate în culori somon și roz, se revarsă pe coasta stâncii spre un mic port.

Venind dinspre orașul La Spezia, Riomaggiore este primul dintre cele cinci sate. Este legat de celelalte sate vibrante printr-un traseu de mers pe jos pe faleză cu priveliști spectaculoase.

Atenție, Cinque Terre poate fi adesea extrem de aglomerat în timpul verii, așa că încercați să vă rezervați vizita spre sfârșitul sezonului, când lucrurile se liniștesc.

Wi-Ki Woo Hotel, Ibiza, pentru o petrecere Barbie

Dacă nu puteți ajunge până la Casa de vis a lui Barbie din Malibu, există un hotel roz aprins în Ibiza, care este un vis de plastic-fantastic.

Hotelul Wi-Ki Woo din San Antonio este o extravaganță în culori de bomboane. Așteptați-vă la flotoare de piscină în formă de inimă, șezlonguri roz aprins, bile disco și lumini fucsia jazzy seara.

Hotelul este destinat exclusiv adulților. În fiecare seară este programat un DJ, iar la miezul nopții "dulapul cu oglinzi" se deschide pentru a dezvălui clubul decadent Wi-gly-Woo.

Elafonissi, Creta, pentru nisipuri de culoare roșiatică

La fel ca și vinul, nisipul roze se simte întotdeauna puțin mai special decât cel alb. Una dintre cele mai faimoase plaje roz din lume este Elafonissi din Creta, cea mai mare insulă a Greciei.

Vibrația nisipului de culoarea roșiatică depinde de maree, de anotimp și de lumină și se vede doar pe malul apei.

Dacă vă sincronizați bine vizita, este o priveliște hipnotizantă. Dar chiar dacă ratați nisipurile roz, vă puteți bucura de apa cristalină și de formațiunile stâncoase.

Cetatea verde, Germania, pentru o viziune în roz a unui artist

Cetatea verde din Magdeburg este un pic impropriu spus, deoarece complexul proiectat de artist este de fapt o nuanță caldă de roz.

Clădirea excentrică și jucăușă găzduiește magazine, restaurante, o grădiniță și un hotel și a fost construită în doar doi ani.

A fost imaginată de artistul și arhitectul Friedensreich Hundertwasser ca o "oază pentru umanitate și natură într-o mare de case raționale".

Rua Nova do Carvalho, Portugalia, pentru o stradă de culoare roz

Un ghid de călătorie Barbiecore nu ar fi complet fără o mențiune despre cea mai faimoasă stradă roz din lume.

Denumită oficial Rua Nova do Carvalho, dar denumită de obicei "Strada Roz", această stradă fucsia din cartierul Cais do Sodré a fost cândva cartierul roșu al Lisabonei.

În prezent, este centrul vieții de noapte a orașului, cu baruri și restaurante pline de viață, iar uneori găzduiește expoziții de artă în aer liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE