Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai ieftine și cele mai scumpe locuri europene pentru o vacanță în 2023

Cererea de vacanțe în străinătate, în 2023, este aproape de a atinge nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit turoperatorilor și agențiilor de turism.

Dar, odată cu rezervările tot mai multe, prețul unei călătorii în străinătate este, de asemenea, în creștere.

Mulți călători se străduiesc să se alinieze la creșterea prețurilor, mai ales cu costurile de trai și inflația atât de ridicate. Din fericire, Oficiul Poștal din Marea Britanie a publicat raportul anual "Holiday Money Report" pentru a-i ajuta pe turiștii cu buget redus să aleagă inteligent destinațiile.

Iată care sunt cele trei locuri din Europa pentru o vacanță ieftină, precum și țara europeană care ocupă locul de cea mai scumpă destinație din lume, potrivit Euronews Travel.

Care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa în 2023?

Raportul Holiday Money Report, publicat de Post Office în fiecare an, clasifică destinațiile din întreaga lume în funcție de prețul accesibil.

Vestea proastă este că prețurile pentru mese, băuturi și alte produse de bază pentru turiști au crescut în 80% din stațiunile și orașele din întreaga lume.

Pentru a găsi cele mai ieftine destinații din lume pentru 2023, raportul a comparat costurile a opt articole turistice de bază, inclusiv cafeaua, berea, crema de soare și o masă cu trei feluri de mâncare.

Marmaris din Turcia este cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru 2023

Pentru soare și mare cu bani puțini, coasta turcoaz a Turciei vă așteaptă.

Marmaris, o stațiune balneară cu apă de cobalt și porturi de agrement strălucitoare, se clasează ca fiind cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa, potrivit sondajului.

Punctul fierbinte de coastă a ocupat primul loc anul trecut, dar a alunecat pe locul al doilea în 2023, în ciuda faptului că lira turcească este mai ieftină.

La fel ca în multe locuri, prețurile au crescut mai mult decât dublu față de anul trecut din cauza inflației și a creșterii cu 55% a salariului minim plătit în baruri și restaurante.

Acestea fiind spuse, puteți lua o cafea pentru 1,65 euro, o sticlă de bere pentru 3,40 euro și o masă cu trei feluri de mâncare pentru două persoane, inclusiv vinul casei, pentru aproximativ 45,60 euro.

Algarve, Portugalia, are cele mai ieftine cafele și vinuri

Dacă vă plac băuturile la preț de nimic, Algarve, în Portugalia, oferă cel mai bun raport calitate-preț.

Aceasta s-a clasat ca fiind cea mai ieftină destinație din zona euro în raportul Holiday Money Report, deși prețurile au crescut cu o treime față de anul trecut.

Cu toate acestea, litoralul cu formațiuni stâncoase și case vopsite în alb se mândrește cu cea mai ieftină cafea, 0,92 euro și cel mai ieftin vin, 2,06 euro, dintre toate destinațiile din lume.

Bulgaria, Sunny Beach-cea mai bună pentru mese ieftine

În Sunny Beach din Bulgaria, pe malul Mării Negre, mâncarea și băutura sunt, de asemenea, la prețuri foarte accesibile. O ceașcă de cafea în stațiunea de coastă costă doar 1,09 euro, în timp ce o sticlă de bere costă 2,18 euro.

Sunny Beach este cel mai ieftin loc din Europa pentru o masă de trei feluri de mâncare pentru două persoane cu vin, la 41 de euro. Aceasta este o veste bună pentru călătorii care doresc să încerce fructele de mare capturate la nivel local.

Nu uitați să vă încheiați cina cu un pahar de rakia, un coniac bulgăresc fabricat din fructe fermentate.

Reykjavik din Islanda este cea mai scumpă destinație de vacanță, în 2023

Pe ultimul loc în clasamentul mondial se află Reykjavik din Islanda. Capitala cu o arhitectură modernă impresionantă și piscine geotermale este unul dintre cele mai scumpe locuri de mâncat și băut din Europa.

Reykjavik are o scenă a berii artizanale în plină expansiune și o viață de noapte vibrantă, dar ieșirile în oraș ar putea să vă lase gol portofelul - o sticlă de bere sau un pahar de vin vă va costa aproape 10,25 euro.

Dacă vă gândiți să mâncați în oraș, pregătiți-vă pentru o notă de plată de aproximativ 156 de euro pentru o masă cu trei feluri de mâncare pentru două persoane, cu vinul casei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE