Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Elena Moldoveanu

Compania Mattel a anunțat marți adăugarea unei păpuși Barbie cu sindromul Down, creată pentru a permite unui număr și mai mare de copii să se regăsească în păpușile Barbie.

Pentru a se asigura că păpușa reprezintă cu acuratețe o persoană cu sindrom Down, Barbie a lucrat îndeaproape cu Societatea Națională pentru Sindromul Down (NDSS). NDSS împuternicește persoanele cu sindrom Down și familiile acestora prin furnizarea de resurse, impulsionarea schimbărilor de politici, implicarea în comunitățile locale.

Îndrumarea NDSS și experiențele din lumea reală au influențat procesul de design de la început până la sfârșit, inclusiv sculptura, îmbrăcămintea, accesoriile și ambalajul păpușii. Prin intermediu acestui parteneriat, echipa Barbie s-a asigurat că celebrează persoanele cu sindrom Down printr-o păpușă care să se conecteze imediat cu comunitatea.

Modelul britanic Ellie Goldstein, care suferă de sindromul Down, a apărut într-o campanie cu noua păpușă.

"Sunt atât de fericită că există o Barbie cu sindromul Down", a spus Goldstein. "Văzând păpușa, m-am simțit atât de copleșită - a însemnat foarte mult pentru mine și sunt atât de onorată și mândră că Barbie m-a ales pe mine pentru a o arăta lumii. Diversitatea este importantă pentru mine, deoarece oamenii trebuie să vadă mai mulți oameni ca mine în lume și să nu fie ascunși."

Barbie, cea mai incluzivă linie de păpuși de pe piață

”Prin lansarea acestei păpuși cu sindromul Down, disponibilă peste tot unde se găsește Barbie, continuăm să extindem incluziunea în jocul cu păpuși. Păpușa Barbie poate juca un rol important în primele experiențe din viața unui copil. Dedicația noastră este să combatem stigmatizarea socială,” a explicat Lisa McKnight, vicepreședinte executiv și director global al Barbie și al păpușilor Mattel.

Prima Barbie a fost creată în 1965. Barbie este cea mai incluzivă linie de păpuși de pe piață - cu peste 175 de înfățișări care oferă o varietate de culori de ochi, culori și texturi de păr, tipuri de corp, dizabilități și modă pentru a spune mai multe povești. Barbie a introdus păpuși cu vitiligo, păpuși care folosesc un scaun cu rotile sau un membru protetic, o păpușă cu aparate auditive și o păpușă fără păr.

Sindromul Down este o boala genetică cromozomiala ce afecteaza unul din 1.100 de copii la nivel mondial. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE