Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vocea personajului Mario de la Nintendo se pensionează, după 27 de ani

Charles Martinet, vocea originală a lui Mario în jocurile Nintendo din anii 1990 - începând cu "Super Mario 64" din 1996 - se retrage, potrivit Euronews Culture.

Nintendo of America a confirmat că Martinet va îndeplini acum rolul de "Ambasador Mario", călătorind în întreaga lume pentru a-l promova pe îndrăgitul instalator, semnând autografe și interpretând vocile personajelor Nintendo.

"A fost un privilegiu să lucrăm cu Charles pentru a ajuta la aducerea la viață a lui Mario timp de atâția ani și dorim să-i mulțumim și să-l sărbătorim", a declarat Nintendo într-un comunicat. "El va continua să călătorească în lume împărtășind bucuria lui Mario și interacționând cu voi toți!"

Următorul joc va fi lansat în octombrie

Pe lângă faptul că a fost vocea originală a îndrăgitului instalator italian, el i-a mai dat voce lui Luigi, Wario și Waluigi în jocurile video. Deși nu i-a dat voce lui Mario în filmul recent, The Super Mario Bros. Movie, a avut un mic rol în rolul tatălui lui Mario, Giuseppe.

În 2019, a câștigat recordul Guinness World Record pentru cele mai multe interpretări de voce din jocuri video ca același personaj.

În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la o expoziție canadiană de jocuri și benzi desenate, în urmă cu doi ani, Martinet a spus publicului: "Vreau să dau voce lui Mario până mor", ca răspuns la întrebarea unui fan, potrivit blogului de jocuri The Game Crater. Dar a adăugat "dacă într-o zi voi crede că nu mai sunt capabil să o fac, îi voi spune celor de la Nintendo să caute pe altcineva".

Nintendo nu a precizat motivul pentru care Martinet se retrage sau cine îl va înlocui în calitate de voce a lui Mario. 'Super Mario Bros. Wonder' - următorul joc din serie - va fi lansat în octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE