Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul de animaţie ”The Super Mario Bros. Movie” se îndreaptă spre un debut record de 204 milioane de dolari

"The Super Mario Bros. Movie" a adunat 146 de milioane de dolari în weekendul de deschidere și a ajuns la 204,6 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare, spulberând așteptările.

Filmul de animație, o colaborare între Illumination, Nintendo și Universal, a înregistrat o serie de recorduri, datorită unui feedback pozitiv din partea publicului, a nostalgiei pentru populara serie de jocuri video și a unei prezențe uriașe a publicului familial.

În prezent, este cel mai mare weekend de deschidere al anului, depășind "Ant-Man and the Wasp": Quantumania" (106 milioane de dolari).

Este, de asemenea, al doilea cel mai mare debut din istorie pentru un titlu de animație (depășind deschiderea de 135,1 milioane de dolari a filmului "Finding Dory" din 2016), precum și cel mai mare debut cu cele mai mari încasări pentru Illumination (depășind cele 115,7 milioane de dolari obținute de "Minions" din 2015).

"The Super Mario Bros. Movie" a mai obținut 173 de milioane de dolari în box office-ul internațional, ajungând la un total de 377 de milioane de dolari. Filmul are un buget de producție de 100 de milioane de dolari, potrivit Variety.

Ce spun analiștii despre succesul filmului

"Cinematografele din întreaga lume au fost pline de copii și familii atrase de distracția comună pe care filmul a promis-o și a livrat-o în această adaptare de joc video perfect executată", spune Paul Dergarabedian, analist senior Comscore.

La începutul weekendului, se aștepta ca "Mario" să strângă 86 de milioane de dolari în weekend și 125 de milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare, dar proiecțiile au fost revizuite în sus - și tot așa - pe măsură ce weekendul a avansat.

"Box office-ul a continuat să crească și să crească", spune Jim Orr, președintele distribuției interne a Universal. "Acest rezultat vorbește despre dragostea extraordinară pentru aceste personaje Nintendo și despre povestea celor de la Illumination."

"Mario" s-a bucurat de o participare deosebit de puternică în Imax, aducând 16,6 milioane de dolari la nivel național și 21,6 milioane de dolari la nivel global. Aceste vânzări de bilete se clasează ca fiind cel mai mare debut animat din toate timpurile pentru companie.

"llumination și Universal au făcut o treabă excelentă la lansarea acestei noi francize, bazându-se pe impulsul extraordinar pe care îl vedem în box office-ul global, pe măsură ce se apropie un sezon de blockbuster de vară foarte promițător", a declarat directorul executiv al Imax, Rich Gelfond.

"The Super Mario Bros. Movie" are vocile lui Chris Pratt în rolul lui Mario, Charlie Day în rolul lui Luigi, Anya Taylor-Joy în rolul Prințesei Peach și Jack Black în rolul lui Bowser.

Regizată de Aaron Horvath și Michael Jelenic, povestea îi urmărește pe instalatorul mustăcios și pe prietenii săi în timp ce se pregătesc să îl oprească pe atotputernicul Rege Koopa de la dominarea lumii. Criticii au avut păreri împărțite despre film, dar sentimentele publicului au fost entuziaste. Acesta a obținut nota "A" la CinemaScore.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE