Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai așteptate filme ale anului 2023. Va fi un an plin cu producții realizate la Hollywood

2023 va fi un an plin cu producții realizate la Hollywood. „Misiune Imposibilă 7”, „Gardienii Galaxiei” sau „John Wick” sunt doar câteva dintre cele mai așteptate filme. La 80 de ani, Harrison Ford va reveni pe ecrane în rolul celebrului arheolog Indiana Jones.

Două producții consacrate din Universul Marvel vor avea parte de continuitate în 2023. A treia parte a seriei „Ant Man” va avea premiera pe 17 februarie. De asemenea, „Gardienii Galaxiei” vor porni în ultima lor misiune pe 5 mai.

Keanu Reeves se întoarce după patru ani în rolul lui John Wick. Pe 24 martie va avea loc premiera celui mai nou film din franciza care a generat aproape 600 de milioane de dolari în ultimii opt ani.

Harrison Ford și Tom Cruise nu se gândesc la pensie și vor reveni pe marile ecrane în 2023. Al cincilea film din seria „Indiana Jones” va avea premiera pe 30 iunie. Două săptămâni mai târziu va debuta în cinematografe „Misiune Imposibilă 7”, unde Tom Cruise și-a făcut singur cascadoriile.

Pe 21 iulie va debuta pelicula „Oppenheimer”, regizată de Christopher Nolan. Filmul va prezenta povestea fizicianului Robert Oppenheimer, cunoscut drept „părintele bombei atomice”.

La începutul lunii noiembrie va apărea continuarea peliculei „Dune”, cu Timothee Chalamet şi Zendaya în rolurile principale.

1. Asterix & Obelix: The Middle Kingdom (1 februarie 2023)

Renumiții eroi revin de anul viitor cu o nouă aventură pentru întreaga familie. Pelicula va fi regizată de Gauillaume Canet care, de altfel, joacă și rolul lui Asterix. Gilles Lellouche va fi cel care îl va juca pe Obelix, iar, de data aceasta, cei doi eroi vor ajunge pentru prima dată în China.

Împărăteasa a fost închisă în urma unei lovituri de stat efectuată de Deng Tsin Qin, un prinţ trădător. Singura fiică a împărătesei, prinţesa Sass-Yi, fuge în Galia pentru a cere ajutorul celor doi viteji războinici Asterix şi Obelix, care au puteri supraomenești.

Cei doi o ajută pe prinţesă să-şi salveze mama şi să-şi elibereze ţara. Şi astfel începe o mare călătorie şi o aventură pe drumul spre China.

2. Fast & Furious 10 (19 mai 2023)

De-a lungul ultimilor 21 de ani, seria Fast and Furious s-a transformat dintr-un film despre curse stradale și stimularea playerelor DVD într-una dintre cele mai profitabile experiențe cinematografice de astăzi, cu o mulțime de sequele, spin-off, televiziune. emisiuni, jocuri video și multe altele.

Fast and Furious 10 urmează să fie lansat pe 19 mai 2023, ceea ce pare a fi un mod nebunesc de a începe sezonul de vară Blockbuster.

Fast and Furious 10 va face parte din ceva mult mai mare decât un film de acțiune și aventură de dimensiuni mari; de fapt, va fi primul capitol dintr-un final în două părți.

Majoritatea personajelor importante introduse de-a lungul anilor se vor întoarce pentru o mașină fenomenală și care sfidează logica.

3. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2 iunie 2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse va apărea în cinematografe în luna iunie și este considerat a fi o adevărată schimbare în ceea ce privește filmele de animație. Bucuria primului film a fost adusă de originalitate și discreție, cineaștii având parte de foarte multe surprize, astfel încât, lipsa de informații pentru moment în ceea ce privește filmul poate fi de bun augur.

The Spot va avea un rol major în aducerea diferiților Spider-Men și Spider-People înapoi împreună pentru a salva multiversul de amenințarea pe care o reprezintă, deși motivul și obiectivul său general rămân învăluite în mister. Așteptat cu nerăbdare de mulți,Spider-Man: Across the Spider-Verseva debuta în cinematografe în iunie anul viitor.

4. Transformers: Rise of the Beasts (9 iunie 2023)

Transformers: Rise of the Beasts apare anul viitor, în luna iunie. Influențat, în esență, de povestea Beast Wars, este a șaptea parte a seriei de filme live-action Transformers și continuarea filmului din 2018, Bumblebee.

Acest proiect SF de 200 de milioane de dolari îi are în rolul principal pe Anthony Ramos și Dominique Fishback în rolul unor arheologi din Brooklyn, New York, în jurul anului 1994, care descoperă o vendetă veche între trei acțiuni ale Transformers: Maximals, Predacons și Terrorcons.

Primul teaser al Paramount Studios pentru superproducția robotică de anul viitor pune în lumină venerabilul Optimus Prime, un Mirage care oglindește imaginea, debutul live-action al lui Optimus Primal și Arcee și câteva personaje populare extrase din vechiul „Beast Wars”.

5. Indiana Jones V (30 iunie 2023)

După o pauză de 15 ani, Indiana Jones revine în curând în cinematografe. Pentru a stârni entuziasmul fanilor, producătorii filmului au lansat primele imagini cu Harrison Ford și Mads Mikkelsen în acțiune.

După ce a învins extratereștri în Regatul Craniului de Cristal, celebrul arheolog, Indiana Jones, se va confrunta cu cei mai înverșunați dușmani ai săi, naziștii. În conformitate cu tradiția filmelor originale din franciză, noua aventură a lui Indy va avea loc în 1969, la apogeul Cursei Spațiale.

Mads Mikkelsen va juca rolul fostului inginer de la NASA devenit nazist Voller - Wernher von Braun, iar Harrison Ford îl va juca pe faimosul Henry Jones Jr. Potrivit Empire , actorul a fost imediat atras de proiect: „ M-am gândit că ar fi frumos să văd unul în care Indiana Jonesera la sfârșitul călătoriei sale”, explică Ford.

6. Mission: Impossible VII (14 iulie 2023)

Misiune: Impossible - Dead Reckoning Part One este continuă seria filmelor de acțiune și spionaj și este scris, produs și regizat de Christopher McQuarrie. Este continuarea filmului Mission: Impossible - Fallout (2018) și este al șaptelea episod din seria Mission: Impossible. Filmul îi are în distribuție pe Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Shea Whigham, Pom Klementieff, Esai Morales, Rob Delaney, Henry Czerny și Cary Elwes.

Mission: Impossible-VII - Partea întâi este programată pentru lansare în Statele Unite pe 14 iulie 2023, de către Paramount Pictures. Spre deosebire de cele trei filme anterioare, Bad Robot Productions nu a fost implicată în acest film.

Continuarea, Dead Reckoning Part Two, urmează să fie lansată pe 28 iunie 2024.

7. Dune II (3 noiembrie 2023)

Nu este o surpriză: Toate semnele indicau o continuare a filmului "Dune" în momentul în care adaptarea lui Denis Villeneuve a romanului lui Frank Herbert a fost lansată în cinematografele americane (Ann Sarnoff, CEO-ul Warner Bros, a confirmat pe 21 octombrie, cu o zi înainte de premiera filmului, că va exista o continuare). Pe 26 octombrie, a venit confirmarea oficială din partea Legendary Entertainment și Warner Bros.

După cum a anunțat Villeneuve însuși într-o declarație: "Tocmai am primit vestea de la Legendary că mergem oficial mai departe cu "Dune: Partea a doua". A fost un vis al meu să adaptez 'Dune' a lui Frank Herbert și trebuie să le mulțumesc fanilor, distribuției și echipei, Legendary și Warner Bros. pentru că au susținut acest vis. Acesta este doar începutul."

Așadar, încotro se îndreaptă franciza "Dune"? „Acest film de urmărire va explora călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se unește cu Chani și Fremen în timp ce se află pe calea răzbunării împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. Confruntându-se cu o alegere între dragostea vieții sale și soarta universului cunoscut, el se străduiește să prevină un viitor teribil pe care numai el îl poate prevedea”

8. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Lumea Jocurilor Foamei se extinde din nou, odată cu adaptarea pe marele ecran a romanului lui Suzanne Collins, Balada păsărilor cântătoare și a șerpilor - iar tribunii se aliniază deja.

Povestea are loc în jurul celei de-a zecea ediții anuale a Jocurilor Foamei. Coriolanus, spre marea sa nefericire, este ales să fie mentorul lui Lucy Gray Baird, o tânără tributară din districtul 12, un district sărăcit.

„Dar, după ce Lucy Gray atrage toată atenția Panemului cântând sfidător în timpul ceremoniei de seceriș, Snow crede că ar putea să întoarcă șansele în favoarea lor”, potrivit unui sinopsis al studioului.

"Unindu-și instinctele pentru spectacol și noul lor simț politic, cursa contra cronometru a lui Snow și Lucy pentru a supraviețui va dezvălui în cele din urmă cine este o pasăre cântătoare și cine este un șarpe."

9. Star Trek IV (22 decembrie 2023)

Nu se cunoaște nimic încă despre acest film în ceea ce privește acțiunea, dar este în plină dezvoltare la Paramount Pictures.

Bazat pe serialul Star Trek (Gene Roddenberry), titlul intenționează a fi al 14 film din franciza cinematografică Star Trek și astfel a patra parte din seria reboot.

10. Aquaman and the Lost Kingdom (23 decembrie 2023)

Aquaman and The Lost Kingdom este continuarea filmului din 2018- Aquaman, care a fost regizat de James Gunn, iar succesul filmului este meritul acestuia. Filmul se învârtea în jurul lui Arthur Curry, interpretat de Jason Momoa, care se lupta cu fratele său vitreg Orm, interpretat de Patrick Wilson, și își îndeplinea destinul de conducător al celor șapte mări.

Aquaman, cel puțin pe atunci, făcea parte din Snyderverse, care îl includea și pe Batman al lui Ben Affleck. Cu toate acestea, după ce a apărut în Dawn of Justice (2016) și în Justice League, atât în varianta cinematografică, cât și în Snyder Cut, Ben Affleck și-a agățat pelerina în cui. DC a găsit un nou Batman în Robert Pattinson, însă nu pare să facă parte din acest univers.

Aquaman 2 este unul dintre ultimele filme DC care fac parte din universul Snyder, suntem conștienți că Peter Safran și James Gunn au planuri pentru DCU și că acestea nu implică păstrarea vechilor actori DC în amestec. Cu toate acestea, chiar și după ce a fost lipsit de importanță pentru masterplanul lui Gunn și Safran, Aquaman 2 se întâmplă să aibă unul dintre cele mai mari bugete pentru un film DC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE