Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii și jocurile video. Câți se joacă și cât plătesc pentru acest hobby

Aproape opt milioane de români joacă jocuri video cel puţin o dată pe lună, arată un studiu realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România. Femeile se joacă în număr egal cu bărbați. Pasionații joacă pe telefoane, PC-uri, console sau tablete. Studiul mai relevă de ce aleg românii jocurile video sau cât sunt dispuși să plătească pentru acest mod de distracție.

Dintre jucătorii pasionaţi, adică dintre cei care se joacă de cel puţin câteva ori pe săptămână, vârsta medie este de 27 de ani, în cazul bărbaţilor, şi de 32, în cazul femeilor. Cele mai populare platforme sunt: telefonul mobil (70%), preferat de femei, calculatorul sau laptopul (69%), urmat de console (40%). De asemenea, unul din cinci români joacă online în browser-ul de Internet (18%), iar unul din zece, pe tablete (11%) sau pe platformele Social-Media (9%).

În ceea ce priveşte achiziţia jocurilor video, 62% dintre utilizatorii frecvenţi au declarat că plătesc lunar pe cel puţin unul dintre device-urile folosite pentru a se juca. Astfel, 9% dintre jucătorii pe console achită între 250 şi 500 de lei pe lună pentru a achiziţiona jocuri. Sume similare plătesc și 5% dintre jucătorii pe PC. La polul opus, 22% din jucătorii pe telefonul mobil plătesc sub 50 lei pe lună, în timp ce 72% dintre cei care aleg mobilul nu cheltuiesc bani pe această platformă.

Întrebaţi care sunt motivaţiile şi preferinţele legate de gaming, cea mai răspândită este relaxarea după o zi grea (62%). Urmează caracterul de hobby al jocurilor (52%), atenuarea plictiselii (35%) şi dorința de socializare/ de petrecere a timpului cu prietenii (26%). (OFF VW)

Studiul a fost realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România printr-o metodă online de cercetare de piață. Pentru el au fost folosite peste 2100 de chestionare, la care au răspuns bărbați și femei cu vârste între 15 şi 64 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE