Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dulciurile din ciocolată se scumpesc. Prețurile la cacao s-au dublat în mai puțin de 3 luni

Prețurile dulciurilor pe bază de ciocolată vor crește din nou. Măsura vine ca urmare a dublării cotaţiilor futures la cacao din ultimele trei luni.

Acest lucru îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie primă în altă parte, transmite Bloomberg.

Cel mai tranzacţionat contract la cacao la Bursa de la New York a urcat până la 8.394 de dolari tona, cel mai ridicat nivel atins vreodată.

Creșterea vine ca urmare a problemelor pe care le au arborii de cacao din vestul Africii. Aceștia au fost afectaţi de boli şi o serie de fenomene meteo extreme, ceea ce ar putea crea al treilea an de deficit de aprovizionare la nivel mondial.

Fabricile de procesare suferă deja de pe urma opririi activităţii iar noile norme de mediu care planează asupra importatorilor europeni creează noi obstacole în aprovizionarea cu boabe de cacao.

Creșterea prețurilor afectează producția dulciurilor de Paște

Tendinţa de creştere a cotaţiilor la cacao accelerează tocmai înainte de Paşte, o importantă sărbătoare pentru consumul de ciocolată în ţări precum SUA.

Deşi producătorii de ciocolată cumpără boabele cu câteva luni în avans, scumpirile de la bursă încep să se resimtă şi unele tablete de ciocolată devin mai scumpe, mai mici sau sunt umplute cu alte arome pentru a atenua impactul.

"Sunt foarte mulţi jucători care au anunţat deja majorări de preţuri. Suntem şi noi parte a acestui grup", a declarat recent Martin Hug, director financiar la producătorul elveţian de ciocolată Lindt & Spruengli AG.

"Este foarte dificil de prezis în acest moment ce se va întâmpla cu piaţa de cacao. Dar cred că am controlat-o pe cât de bine am putut", a adăugat Martin Hug.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE