Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dosarul elevului care ar fi fost abuzat sexual în școala Nicolae Titulescu din București, clasat de procurori: Fapta nu există

Cazul elevului care ar fi fost abuzat sexual în școala gimnazială Nicolae Titulescu din București a fost clasat de procurori. Anchetatorii spun că fapta nu s-a confirmat în urma cercetărilor, iar declarațiile copilului ar fi fost influențate de mama acestuia.

Dosarul privind acuzațiile de viol de la școala Nicolae Titulescu din București, clasat

Într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a comunicat faptul că în acest caz, fapta nu a existat, iar pentru a ajunge la această concluzie, procurorii au avut în vedere atât declarațiile minorului, cât și declarațiile părinților și ale altor martori, au studiat inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere din incinta școlii, dar și raportul de expertiză medico-legală, și raportul de expertiză psihologică, au făcut percheziții informatice și au luat și alte probe, dar în final, dosarul în care erau cercetate presupuse fapte de viol şi ameninţare comise asupra elevului de la școala din sectorul 1 a fost clasat.

În comunicat, procurorii sugerează faptul că suspiciunile de abuz sexual apărute după declarațiile făcute de copil ar avea la bază modul sugestiv în care copilul a fost chestionat de mama sa.

„La data de 03.06.2024 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus clasarea cauzei privind infracţiunile de ameninţare şi viol, presupus a fi comise la data de 07.12.2023 asupra unui minor în vârstă de 10 ani, elev al unei şcoli gimnaziale din sectorul 1 Bucureşti. În urma administrării mijloacelor de probă s-a stabilit că faptele cu privire la care a fost efectuată urmărirea penală nu există”, au anunțat, marţi, procurorii.

În urma scandalului, directoarea școlii și-a dat demisia, iar Ministerul Educației a trimis Corpul de Control.

Părinții copilului reclamau faptul că acesta ar fi fost abuzat sexual de două ori în toaleta școlii. Prima faptă ar fi avut loc în iunie 2022, pe când el avea opt ani.

În luna martie, părinții de la școala „Nicoale Titulescu” din București, au protestat și au cerut suplimentarea pazei la instituția de învățământ după ce o mămică a acuzat că fiul ei a fost agresat sexual în toaleta unității de învățământ. S-au dus să discute chiar cu reprezentanții primăriei.

După ce acuzațiile au apărut în mass-media, alți doi părinți s-au plâns de faptul că și copiii lor au fost agresați, iar directorul școlii și profesorii nu au anunțat autoritățile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE