Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Directoarea școlii ”Nicolae Titulescu”, unde un elev ar fi fost violat, și-a dat demisia. Ministerul Educației a trimis Corpul de Control

Profesoara Iudita Popteanu și-a dat demisia, marți, din funcția de director al școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat sexual.

”Doamna directoare a Școlii Gimnaziale N. Titulescu din București și-a înregistrat astăzi demisia din funcția de director.

Pentru detalii privind numirea unui director interimar, va rugăm să vă adresați Inspectoratului Școlar al Muncipiului București”, este răspunsul Ministerului Educației, la solicitarea Euronews România.

Iudita Popteanu și-a dat demisia din funcția de director, însă va rămâne profesor de matematică în cadrul școlii.

Directoarea școlii gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din București este acuzată c-ar fi încercat să mușamalizeze cazul elevului care ar fi fost abuzat sexual, au declarat surse guvernamentale pentru Euronews România. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, ca procedura de verificare în acest caz să fie accelerată.

În mod normal, Inspectoratul Școlar Municipal București ar trebui să efectueze cercetarea prealabilă și ulterior cea disciplinară. Verificările pot fi efectuate mai rapid și prin consiliul de administrație al școlii.

”Din toate datele prezentate de Ligia Deca (ministrul Educației, n.red) reiese clar, că dincolo de ancheta Politiei, doamna directoare nu mai poate rămane în funcție. Nu a informat Inspectoratul, nu a informat DGASPC și nu a făcut nimic în general pentru ca era vacanță”, au precizat surse guvernamentale pentru Euronews România.

Între timp, premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Educației să accelereze verificările în acest caz, potrivit unor surse guvernamentale.

Ligia Deca a trimis azi Corpul de Control atât la școala gimnazială, cât și la inspectoratul școlar. Totul, după ce raportul cerut de minister a arătat o serie de nereguli privind procedurile de limitare a violenței, care nu ar fi fost respectate.

Ligia Deca: ”Există o serie întreagă de constatări care țin de neinformarea unor entități”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că raportul realizat de Inspectoratul Școlar indică faptul că ”există o serie întreagă de constatări care țin de neinformarea unor entități”.

”Acel raport citează din documentele care s-au aflat la dispoziția echipei. A fost un raport întocmit rapid pentru a avea un prim răspuns. Există o serie întreagă de constatări care țin de neinformarea unor entități care trebuiau informate despre aceste cazuri, de exemplu Consiliul de administrației al școlii sau comisia care ar trebui să vizeze cazurile de violență.

Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau de Inspectorat. Am aflat din presă despre acest subiect”, a menționat Deca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE