Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi acuzații de agresiune la școala ”Nicolae Titulescu” din București. Părinții spun că situația era cunoscută și nu s-au luat măsuri la timp

Parinții de la școala ”Nicoale Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat sexual de două ori, cer suplimentarea pazei la instituția de învățământ. S-au dus să discute chiar cu reprezentanții primăriei.

Între timp, încă doi părinți se plâng de faptul că și copiii lor au fost agresați, iar directorul școlii și profesorii nu au anunțat autoritățile. Între timp, Direcția pentru Protecția Copilului din Sectorul 1 anunță că elevul abuzat de doi colegi a intrat de două ori în programe de consiliere pshilogică, la cererea procurorilor.

Părinții spun că au fost ignorate abuzurile din școală

Mai mulți părinți spun că Școala Nicolae Titulescu și Inspectoratul Școlar din București au ignorat abuzurile din școală. Oameni au păstrat copii ale scrisorilor trimise încă din 2022 către conducerea școlii și către inspectorat, dar și plângerile către DGASPC în care semnalau probleme grave.

Mama unui elev: Copilul acesta înjura profesorii. S-au perindat patru profesori de matematică. Nu se ținea nicio oră, jignea și ceilalți copii, le punea filme pentru adulți, nu în timpul orelor, dar în pauză.

Părinte: Toți profesorii care plecau de la școală, de la clasă, dați afară, s-au dus la directoare și au spus: eu nu mă mai duc în clasa aia. Au fost cereri, una a mea, în care am spus de ce vreau să-mi mut copilul la o clasă paralelă. Am fost refuzat, bineînțeles.

Mărturia mamei copilului abuzat: ”Nu mai rezist psihic”

Mama copilului abuzat: Toată lumea să plece, care l-a făcut pe copilul meu să sufere, că noi, ca părinți, nu mai putem. Nu mai rezist psihic. Am ajuns toți trei să mergem la psiholog.

Cătălin Crăciunescu, avocatul mamei copilului abuzat: Înscrisuri, demersuri, înregistrări audio în care doamna spune că n-o interesează această situație. Există probe și le punem la dispoziția organelor abilitate.

Raport de evaluare psihologică: ”Mereu sunt stresat când merg la școală de teamă să nu vină și el”

Printre documente, există și raportul de evaluare psihologică a unuia dintre elevi, care acuza insomnii și coșmaruri pe tema hărțurii repetate de la școală.

Raport de evaluare psihologică: Mereu sunt stresat când merg la școală de teamă să nu vină și el. Simt că mă vânează și că are o obsesie pentru mine. Mi-e teamă să nu vină la școală cu un cuțit pentru că a mai venit cu un briceag. Mă deranjează că mă înjură de față cu profesorii și că aceștia nu pot face nimic să îl potolească.

Cătălin Crăciunescu, avocatul mamei copilului abuzat: La nivel de unitate, nu se găsește niciun fel de inițiativă de la primul eveniment și până la cel din decembrie cu privire la autosesizarea și verificarea aspectelor pe care doamna le-a anunțat școlii.

Elevul abuzat sexual de doi colegi a fost inclus într-un program de evaluare psihologică în 2022, potrivit unui răspuns DGASPC la solicitarea Euronews România. În 2024, instituția a reluat consilierea copilului care a fost audiat ca victimă într-un nou dosar.

Andre Rotaru, jurnalist Euronews: Membrii corpului de control al ministrului Educației au fost prezenți la școală, au continuat verificările despre cum conducerea școlii a gestionat incidentele.

O nouă conducere la școala ”Nicolae Titulescu”

În timp ce mai multe anchete sunt în desfășurare la Școala Nicolae Titulescu, noua conducere evită să răspundă acuzațiilor, dar promite să ia măsuri.

Cristina Zamfira, noul director al Școalii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”: Urmează să organizăm acest consiliu de administrație cât mai repede. Va fi cu termen. Vom veni cu declarații, vom prezenta planul de măsuri.

Familia copilului abuzat ia în considerare să depună o plângere față de cum a gestionat conducerea școlii întregul caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE