Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directoarea școlii ”Nicolae Titulescu” din București, unde un elev a fost abuzat, a dezinformat cu privire la existența cazurilor de violență

Directoarea școlii gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat, a dezinformat Inspectoratul Școlar în legătură cu existența cazurilor de violență și bullying în unitatea de învățământ. De asemenea, profesoara Iudita Popteanu nu a sesizat nici Direcția pentru Protecția Copilului și nici Poliția referitor la al doilea presupus abuz, se arată într-un raport al Ministerului Educației.

La școala gimnazială „Nicolae Titulescu” din București și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București a fost verificat modul în care au fost gestionate și soluționate, de către conducerea unității de învățământ și a Inspectoratul Școlar ”presupusele fapte de agresiune săvârșite asupra unui elev minor”.

”Doamna director IUDITA POPTEANU a dezinformat Inspectoratul Şcolar al Municipiului București cu privire la existența cazurilor de bullying și violență în cadrul unității de învățământ, conform raportărilor lunare menționate mai sus, și nici nu a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Poliția Română-Direcția Siguranța Școlară sau alte autorități competente, cu privire la al doilea presupus abuz sesizat”, precizează autorii raportului Ministerului Educației.

Măsurile propuse de Ministerul Educației în cazul elevului care ar fi fost abuzat la școala Nicolae Titulescu

Direcția Control din cadrul Ministerului Educației a propus o serie de măsuri în acest caz.

Autorii raportului au propus ca Ministerul Educației să sesiseze Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ”existând suspiciunea de săvârșire a infracțiunii de neglijență în serviciu de către membrii Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București, sector 1, numiți în baza Deciziei nr. 67/08.09.2023, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale în consecință, raportat la soluția pronunțată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”.

Membrii echipei de control recomandă monitorizarea unității de învățământ de către reprezentanții Ministerului Educației și ai Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, în vederea asigurării unor servicii de consiliere și sprijin pshihologic.

De asemenea, Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională va oferi consiliere ”elevilor implicați în presupuse situații de violență școlară, în vederea prevenirii stresului posttraumatic și a riscului de marginalizare sau excludere socială”.

Ancheta a luat amploare, după ce părinții unui copilul care are acum 10 ani au reclamat faptul că acesta a fost abuzat sexual de două ori în toaleta școlii. Prima faptă ar fi avut loc în iunie 2022, pe când copilul avea opt ani. Mai mult, ei au acuzat conducerea unității de învățământ că a mușamalizat cazul, în timp ce minorul a devenit ținta bullyingului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE