Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi militari, uciși de un recrut la o bază din Japonia. Un alt soldat a fost împușcat

Doi militari au fost uciși, iar un altul a fost rănit, după ce au fost împușcați de un recrut în vârstă de 18 ani în poligonul de tragere al unei baze militare din Japonia, relatează The Associated Press.

Polițiștii au anunțat că suspectul a fost arestat sub acuzația de tentativă de omor în prefectura Gifu, situată în centrul Japoniei.

Tânărul de 18 ani aflat în stagiul militar este suspectat că a deschis focul asupra altor soldați în timpul unui exercițiu de tragere la poligonul Hino Kihon. Potrivit polițiștilor, printre cei trei răniți se numără un soldat în vârstă de 25 de ani.

Forța de autoapărare terestră, armata Japoniei, a confirmat că doi dintre militarii împușcați au murit la spital.

Mai mulți militari luau parte la antrenamente în momentul în care recrutul a deschis focul. Incidentul a devenit acum subiectul unei anchete aflate în plină desfășurare, a precizat un oficial militar sub protecția anonimatului, citat de AP.

Japonia se numără printre statele sigure în care există legi stricte privind controlul armelor de foc. Cu toate acestea, în ultimii ani au avut loc incidente violențe, inclusiv împușcături și înjunghieri la întâmplare în metrou și atacuri incendiare. Din acest motiv, în societate niponă există o îngrijorare tot mai mare cu privire la armele și explozibilii artizanali.

Fostul premier japonez Shinzo Abe, asasinat cu o armă artizanală

În aprilie, premierul japonez Fumio Kishida a fost la un pas de a fi atacat cu bombă artizanală aruncată de un suspect în timpul unui miting electoral.

Fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost asasinat în iulie 2022 de un atacator care a folosit o armă artizanală.

Luna trecută, un bărbat a fost arestat după ce ar fi împușcat mortal doi ofițeri de poliție și a înjunghiat mortal două femei în prefectura Nagano.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE