Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, mesaj de sărbători: ”Încercaţi să petreceţi cât mai mult timp alături de familiile voastre”

Campionul David Popovici a transmis un mesaj pentru români, și i-a îndemnat să petreacă mai mult timp cu familiile lor.

David Popovici: ”Crăciun fericit! Încercaţi să petreceţi cât mai mult timp alături de familiile voastre şi relaxaţi-vă în această perioadă”

Anul 2023 pentru David Popovici

În vara lui 2023, David Popovici s-a întors fără medalie de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. El s-a clasat doar pe locul 6 în finala probei de 100 de metri liber și pe locul 4 în finala de la 200 de metri liber.

David Popovici se declara atunci optimist în ciuda rezultatelor de la Fukuoka. "Din fericire pentru mine, ceea ce nu a mers perfect aici poate fi rectificat la antrenament", a spus el. "Deci, cât timp mă concentrez asupra antrenamentului, cât timp sunt mai riguros decât am fost anul acesta, care a avut o mulţime de suişuri şi coborâşuri, va fi bine", a adăugat românul.

Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha

Antrenorul Adrian Rădulescu anunța, la începutul lunii octombrie, că Popovici va lipsi de la Mondialele din 2024 de la Doha (2-18 februarie) pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice de la Paris.

România a încheiat Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Otopeni, din luna decembrie, cu o medalie de bronz obținută de Popovici la 100 m liber și alta de Andrei Ungur la 100 de metri spate

„Am fost pe pilot automat în cursă, în cele 46 de secunde n-am avut timp de nimic. Înainte de ultimul bazin m-am gândit că trebuie să rezist valurilor venite dinspre centrul bazinului, pentru că, cu cât ești mai mic, cu atât trebuie să le înfrunți mai tare. Încerc să fiu cât mai curajos, dar îmi vine să plâng când aud oamenii care au venit pentru mine la bazin, mă emoționează și mă ajută” – David Popovici, medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni.

Sportivul în vârstă de 19 ani a început, în luna octombrie, un nou capitol din viața lui, cel de student. A ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE