Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. David Popovici, în prima zi la Facultatea de Psihologie: „Sper să fiu un student cât de complet pot și cât mai normal”

A fost o zi plină pentru David Popovici, cel mai rapid înotător al planetei în proba de 100 de metri liber. Sportivul în vârstă de 19 ani a început un nou capitol din viața lui, cel de student.

David Popovici a fost prezent în luni dimineață la ceremonia de deschidere a anului universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București și i-a acordat un interviu exclusiv jurnalistului Euronews, Eduard Popescu.

Nu l-au ocolit emoțiile, evident.

David Popovici, campion mondial la înot: „Întotdeauna sunt emoții. Nu am cum să nu vorbesc în fața atâtor oameni, profesori, viitori colegi, oameni din conducerea facultății fără să am emoții. M-am simțit bine și mă bucur că mi-au acordat ocazia să vorbesc puțin. E aproape prima interacțiune, deja am recunoscut câțiva foști colegi de liceu. O să am ocazia acum, după ce terminăm, să interacționez, să socializez, să-mi văd de viața normală”.

Popovici: „Sper să fiu un student cât de complet pot și cât mai normal

David Popovici: „Nu cred că o să fie ușor să balansez viața de student cu cea de sportiv de performanță, dar prin programul celor de la Universitatea București, prin bursele de excelență acordate olimpicilor, îmi va fi mai ușor și îmi propun să vin de fiecare dată când am ocazia și efectiv pot. Sper că mă vor susține, ajuta și eu sper să fiu un student pe cât de complet pot și cât mai normal, până la urmă”.

„De fiecare dată când pot, între antrenamente, va trebui să-mi fac timp, chiar dacă asta înseamnă să termin cele două antrenamente de dimineață, să vin aici și apoi să merg la al treilea”.

Și totuși, de ce a ales Psihologia?

David Popovici: „Eu consider că este o dovadă că societatea românească investește în tineri, își dorește să ne vadă aici, pe noi tinerii, și de asemenea să performăm și să facem lucruri bune aici în țară. Oamenii sunt frumoși, merită studiați, în primul rând vreau să mă cunosc pe mine, să mă ajut, ulterior îi pot ajuta și pe alții”.

Ce urmează pentru sportiv

David Popopici: „Pregătirile pentru Paris merg foarte bine, acum ne antrenăm mai mult în bazin scurt, pentru că urmează sezonul competițiilor în bazin semiolimpic. Urmează niște competiții la care mergem mai mult să ne antrenăm în regim de concurs, pentru a ne pregăti pentru prima competiție importantă, Europene în bazin scurt, care se vor ține la Otopeni, invit pe oricine dorește să vină, la început de decembrie. E unul dintre puținele concursuri de acest nivel organizat în Europa, e o ocazie foarte bună pentru care vor să vadă acest sport, cei mai buni înotători din Europa, inclusiv pe mine, întrecându-ne în bazin scurt, semiolimpic”.

„După acesta urmează singurul concurs major, Jocurile Olimpice. Fiecare pregătire e importantă. Trebuie să îți antrenezi creierul poate mai mult decât îți antrenezi fizicul”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE