Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ziua lui de naștere, David Popovici ajută cinci frați muzicieni, crescuți doar de mamă: „Cred în puterea noastră, ca popor, să facem bine”

Pentru David Popovici, ziua lui de naștere este un prilej să facă bine cuiva. Și reușește încă o dată. Sportivul nostru strânge bani din donații în beneficiul a cinci frați crescuți numai de mamă.

În cel mai recent mesaj de pe Facebook, cu o zi înainte de ziua lui de naștere, Popovici anunța că abia așteaptă să îi poată ajuta pe cei cinci frați aflați în nevoie. Pe unul dintre ei îl cheamă exact ca pe el, David.

„Sunt bucuros pentru sprijinul pe care l-am primit din partea oamenilor și îmi doresc să adunăm împreună banii necesari, iar mâine, de ziua mea, să le pot spune lui Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor: < Am reușit! > Vă mulțumesc tuturor!”.

Popovici: „Fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult”

Cei cinci frați ajutați de David Popovici sunt crescuți doar de mamă și locuiesc cu toții într-un apartament închiriat din sectorul 6.

Un părinte, cinci copii, toți pasionați de muzică clasică, și peste 100 de diplome pe care băieții le-au obținut. Andrei cântă la vioară și a absolvit Conservatorul, Matei și Bogdan cântă la pian, trec anul II, Teodor face canto clasic, iar David, chitară, și amândoi se pregătesc tot pentru Conservator. 

Fără susținerea cuiva, frații nu ar putea să facă performanță. Dacă cineva nu le-ar face acest bine, ei nu ar putea să exceleze, crede Popovici.

„Nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învățat din munca și parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să-mi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult”, a scris David Popovoci pentru cauza sa.

„Eu aleg să cred în noi și în puterea noastră, ca popor, să facem Bine”, a mai spus el pe Facebook.

Tânărul nostru campion la înot a împlinit pe 15 septembrie, vineri, 19 ani. Peste 2.000 de persoane au donat până acum în urma apelului făcut de el și au fost strânși aproape 50 de mii de euro. Banii îi vor ajuta pe cei cinci frați și pe mamă să aibă parte de un cămin stabil, printre altele.

Iniţiativa aparține fundației Hope and Homes for Children, al cărei ambasador e Popovici. Totodată, la finalul campaniei (4 - 30 septembrie 2023), unul dintre donatori va câştiga, prin tragere la sorţi, o întâlnire cu înotătorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE