Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pictură murală cu David Popovici pe un bloc din București. Mesajul sportivului: ”Iubesc România pentru că este o țară a creativității”

Bucureștiul este de astăzi mai colorat, odată cu dezvăluirea unui desen mural de 300 de metri pătrați. Lucrarea îl înfățișează pe David Popovici și poate fi admirată pe Șoseaua Stefan cel Mare, în apropierea Pasajului Obor.

De anul trecut, portretul înotătorului apare și pe unul dintre zidurile exterioare ale sălii de sport de la Colegiul Național George Coșbuc, acolo unde David Popovici a făcut liceul.

Desenul de 300 de metri pătrați care îl înfățișează pe David Popovici este situat în apropiere de Pasajul Obor din Capitală și a fost realizat în aproximativ zece zile de doi dintre membrii echipei Sweet Damage Crew. Pictura este însoțită de mesajul înotătorului, ”Scrie-ți povestea prin sport”, iar artiștii stradali au folosit aproximativ 300 de spray-uri pentru a o realiza.

Lucrarea realizată de una dintre cele mai cunoscute echipe de artiști stradali din România face parte din proiectul Outline Street Festival, ajuns la a treia ediție. Înainte de a se înțelege cu David Popovici, artiștii s-au gândit și la alte personalități din lumea sportului, inclusiv Gică Hagi și Ivan Patzaichin. În trecut, ei au realizat o pictură murală și cu Nadia Comăneci, la Deva.

”Cred că și lui îi place arta stradală, l-am contact prin echipa lui și am primit acordul. În ultima perioadă am văzut tot mai multă deschidere, multe dintre autoritățile locale au finanțat activități de genul acesta.”, a declarat Cage, manager al echipei Sweet Damage Crew.

Portretul lui David Popovici apare, de anul trecut, și pe unul dintre zidurile sălii de sport de la liceul la care a învățat.

După ce a câștigat titlul național la trei probe, David Popovici se pregătește acum de Campionatul European în bazin scurt. Competiția se va desfășura între 5 și 10 decembrie, la Otopeni.

Reacția lui David Popovici

”Iubesc România pentru că este o țară a creativității, o țară a oamenilor liberi care vor să o facă și mai bună.România crește prin excelență, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană.”, a scris sportivul pe pagina sa personală de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE