Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, după bronzul european: „Îmi vine să plâng când aud publicul”

România a încheiat Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Otopeni cu o medalie de bronz obținută de Popovici la 100 m liber și un surprinzător loc 5 al puștiului Robert Badea. „Tricolorii” au obținut și un loc 3 prin Andrei Ungur, la 100 m spate, dar și alte opt calificări în finale.

Popovici: „Încerc să fiu cât mai curajos, dar îmi vine să plâng când aud oamenii care au venit pentru mine la bazin”

Multiplu medaliat european, David Popovici și-a încununat participarea la europene în bazin scurt cu o medalie de bronz și cu satisfacția că și-a mulțumit fanii veniți special pentru el.

„Am fost pe pilot automat în cursă, în cele 46 de secunde n-am avut timp de nimic. Înainte de ultimul bazin m-am gândit că trebuie să rezist valurilor venite dinspre centrul bazinului, pentru că, cu cât ești mai mic, cu atât trebuie să le înfrunți mai tare. Încerc să fiu cât mai curajos, dar îmi vine să plâng când aud oamenii care au venit pentru mine la bazin, mă emoționează și mă ajută” – David Popovici, medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

Robert Badea: „Este extraordinar acest loc 5”

Una dintre cele mai frumoase surprize din lotul României a fost locul 5 obținut de Robert Badea. În vârstă de 16 ani, adolescentul antrenat de Iulia Becheru a recunoscut că înainte de seriile competiției nu se gândea nici la calificarea în finală.

Robert Badea: „Este extraordinar acest loc 5, am avut nevoie de push-ul oferit de public. Nici nu mă gândeam la finală, eram demoralizat complet, dar am avut oamenii potriviți lângă mine. Antrenoarea mi-a spus să mă distrez la cursă și asta am reținut. La ultima sută am tras mult pentru că l-am văzut pe cel de lângă mine și mi-am dorit să-l depășesc”, a spus el.

„Am trăit cu mari emoții cursa și, mai ales, momentul în care toată tribuna îi striga numele. La final, mi-am zis doar atât: Ne-a ieșit!”, a spus Iulia Becheru, antrenoarea lui Robert Badea.

Camelia Potec: „Ne-am depășit obiectivul” 

Managerul general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, s-a declarat mulțumită de rezultatele obținute de „tricolori”, dar și fericită de feedbackul oferit de delegațiile străine găzduite de România.

Camelia Potec, managerul general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern: „Mă bucur că sportivii români au reușit performanțe notabile, am avut opt finale, două medalii de bronz, majoritatea sportivilor și-au făcut cei mai buni timpi și au reprezentat țara cu mândrie. Acest lucru ne dă speranțe pentru Jocurile Olimpice din 2028. Ne-am depășit obiectivul: o finală europeană și o medalie. Organizatoric, suntem fericiți că toată lumea s-a simțit bine și că am reușit să organizăm această competiție la standarde înalte”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE