Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victoria lui David Popovici de la Europene, elogiată de presă: „Veni, Vidi, Popovici”

David Popovici lasă lumea presei internaționale fără superlative. Cursa de 100 de metri liber de la Campionatele Europene de natație de la Roma a entuziasmat presa din întreaga lume.

Celebrul cotidian L’Equipe a parafrazat celebra expresie în latină, rostită de Iulius Cezar: Veni, Vidi, Popovici.

Performanța românului i-a inspirat pe jurnaliștii de la cel mai important cotidian sportiv din Franța. „L'Equipe” a notat că David Popovici a doborât un record vechi de 13 ani, stabilit în același bazin. „Veni, vidi, (Popo)vici”, titrează publicația franceză.

Spaniolii de la Marca vorbesc despre românul care a monopolizat cursa de 100 metri liber și s-a impus în era cotroversatelor costume de neopren.

„Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo, în finala de 100 metri liber, de la Campionatele Europene”.

Jurnaliștii italieni au acordat competiției spații importante. Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație din Peninsulă, i-a dedicat un articol special, intitulat ”Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”. Articolul oferă detalii despre filosofia sa de viață.

Americanii de la SWIMSWAM au făcut o sinteză a performanțelor lui Popovici și trag concluzia că este cel mai bun înotător din lume la proba de 100 de metri liber.

“Popovici și-a propus o performanță pe care nimeni nu a mai fost capabil să o atingă”

Entuziasmați au fost și germanii de la Die Welt, care au amintit de vârsta la care Popovici reușește să scrie istorie.

„Excepționalul David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri”

Ce spune antrenorul lui Popovici despre performanța sportivului

Adrian Rădulescu spune că adolescentul român David Popovici avea deja, la 10 ani, "inteligenţă şi talent".

Adrian Rădulescu şi-a amintit de prima sa întâlnire cu David Popovici: "David a venit la clubul nostru când avea nouă ani. Nu era cel mai uşor de antrenat, căuta mai ales să se distreze, ca toţi puştii. Avea însă ceva special, era foarte competitiv.

Eram în cantonament, el trebuie să fi avut zece ani, am organizat o competiţie cu înotători de aceeaşi vârstă. Douăzeci şi cinci de metri de înotat şi ultimul era eliminat. Doi băieţi erau mai buni ca el, am început jocul. De fiecare dată, David termina penultimul. În faţă, au vrut să arate că sunt buni şi au obosit. În finală, ultimul nu mai avea energie şi David a câştigat. Deci la 10 ani avea deja inteligenţă şi talent"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE