Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cesar Cielo după ce David Popovici i-a doborât recordul: „Momentul e numai al tău! L-ai câștigat și îl meriți”

Publicat de: Mirabela Vasile

La doar 17 ani, David Popovici a reulit să doboare recordul mondial, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber a Campionatului European de la Roma.

Tânărul român a reușit să termine proba cu timpul de 46.86, cu 5 sutimi mai puțin decât precedentul record mondial, stabilit de Cesar Cielo (35 de ani) tot la Roma, în 2009.

Imediat după ce Popovici a stabilit noul record, brazilianul i-a transmis un mesaj noii vedete a natației pe contul personal de Instagram.

"Știam că va veni și ziua asta. Și s-a întâmplat! Recordul meu a fost doborât după 13 ani. Felicitări, Popovici! Despre asta este vorba în sportul de mare performanță, despre evoluție constantă. Sunt mândru și fericit că am putut deține acest record uriaș timp de atâția ani.

Acum momentul e numai al tău! Ți l-ai câștigat și îl meriți. Acum există un nou înotător care este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și de-abia se încălzește", a scris Cielo.

De altfel, Cielo postase un mesaj tot pe Instagram, în care anunța că performanța sa din 2009 va fi întrecută curând. Mesajul venea după ce Popovici se apropiase vineri la doar 7 sutimi de recordul său, în semifinalele probei de 100 de metri liber.

"Îmi provoci atacuri de cord! Continuă să faci o treabă grozavă, prietene. Noul record mondial se încarcă", a fost postarea lui Cielo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE