Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, locul 3 în finala probei de 100 m liber la Campionatul European de Înot în bazin scurt de la Otopeni

David Popovici a concurat, duminică, în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot în bazin scurt de la Otopeni, unde, sâmbătă, a ratat la limită podiumul, în finala probei de 200 de metri liber.

10/12/2023 , 19:21

David Popovici, locul 3 în finala probei de 100 m liber, la Campionatul European de Înot în bazin scurt de la Otopeni

Popovici a luat medalia de bronz în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatul European de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

Sportivul: „Au fost valuri”, a spus el, adăugând că atât a putut să facă în această seară și că ceilalți doi concurenți, „italianul și francezul”, au fost „în continuare” mai buni decât el.

Popovici a fost cronometrat cu timpul de 46 sec 05/100, fiind devansat de francezul Maxime Grousset, 45 sec 46/100, şi de italianul Alessandro Miressi, 45 sec 51/100.

Tânărul a început foarte slab, fiind pe ultimul loc (8) după prima lungime de bazin, apoi a fost pe 7 la 50 şi 75 m, dar a avut un finiş impresionant, reuşind să câştige bronzul.

10/12/2023 , 09:09

David Popovici, calificat pe locul al doilea în finala probei de 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat pe locul al doilea în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatatul European de natație în bazin scurt.

Cu o oră înainte, sportivul român a înotat pentru aur la 200 de metri liber, însă nu a reușit să obțină un loc pe podium. David era calificat cu cel mai bun timp, însă a terminat finala pe locul 4. Până acum, David Popovici are în palmares titlul mondial și european atât la 100 m, cât și la 200 m liber.

David Popovici:A fost o cursă bine gândită, sunt mulțumit de timp și eu și antrenorul meu, însă au fost trei băieți mai rapizi decât mine, nu e de supărare, mă înțeleg bine cu ei, cu lituanianul sunt prieten, o să mai fie curse, e încă un pas în pregătirea pentru Paris care mă focusez cu ce am eu mai bun. Mai am de înotat într-o finală, o să dau tot ce am mai bun, să mă odihnesc și să fac tot ce pot, mai mult nu am cum, pare complicat, dar e simplu.”

Finala probei de 100 de metri liber la Campionatatul European de natație în bazin scurt, de la Otopeni, se desfășoară astăzi.

08/12/2023 , 19:07

Popovici, calificat în finala probei masculine de 200 m liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni

Sportivul nostru s-a calificat cu cel mai bun timp în finala probei masculine de 200 m liber, vineri seara, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Otopeni.

Popovici, campionul european en titre, s-a impus cu timpul de 1 min 42 sec 04/100. El era al patrulea după 125 de metri, dar a avut un finiş remarcabil, reuşind să îşi depăşească toţi adversarii.

David Popovici a fost urmat, ca timpi, de doi britanici, James Guy (1 min 42 sec 66/100) şi Matthew Richards (1 min 42 sec 70/100).

Popovici fusese înregistrat în serii cu al treilea timp, 1 min 42 sec 39/100.

Mihai Gergely a fost cronometrat cu al 15-lea timp în semifinale, 1 min 46 sec 77/100, ratând calificarea în finala care va avea loc sâmbătă, de la ora 18:06.

Vineri seara, Andrei Ungur a câştigat prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni, bronz în proba de 100 m spate, transmite Agerpres.

Competiția continentală îi aduce la start pe cei mai buni înotători ai Europei, campioni olimpici și mondiali. David Popovici concurează în trei probe, 50 de metri ștafetă, 100 metri liber și 200 metri liber, în zilele de 5, 8, 9 și 10 decembrie. Bazinul de la Otopeni poate găzdui în tribune 3.000 de suporteri.

UPDATE Echipa de ștafetă a României a terminat pe locul 7 din 8 finala probei de 4x50 de metri liber. David Popovici a concurat și el, alături de colegii săi Alexandru Stoica, Mihai Gergely şi Patrick Dinu. A fost prima probă în care ia startul Popovici la aceste Europene.

Marea Britanie a câștgat finala, urmată de Italia și Grecia.


Programul lui David Popovici la Campionatul European de Natație 2023

Programul la ștafetă 4x50 de metri liber

  • serii - 5 decembrie
  • finala - 5 decembrie

Programul la 100 metri

  • serii – 9 decembrie
  • semifinale - 9 decembrie
  • finala – 10 decembrie

Programul la 200 metri

  • serii – 8 decembrie
  • semifinale – 8 decembrie
  • finala – 9 decembrie

David Popovici, optimist înainte de Europenele de Natație 2023 de la Otopeni

Înotătorul român David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber, deţinătorul recordului mondial la 1000 m liber, a declarat că se simte bine şi promite spectacol la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie), conform unui interviu acordat site-ului Ligii Europene de Nataţie (LEN).

Campionul român are mari aşteptări de la Europenele din decembrie: ''Pentru Melbourne (2022) nu ne-am antrenat cu adevărat, ne-am dus să vedem ce se va întâmpla, dar pentru asta (Otopeni 2023) ne-am antrenat mai mult şi am depus mult efort, ceea ce mă face entuziast. Nu am fost niciodată la o competiţie în bazin scurt cu aspiraţii mari, dar la aceasta cred că vor fi acolo sus. Mă simt bine, Europeanul în bazin scurt va fi interesant, sunt sigur că comitetul de organizare va fi grozav şi vom face tot posibilul să fim gazde bune şi să facem spectacol!'', a spus David Popovici, potrivit Agerpres.

Lotul României pentru Campioantul Europan de Natație în bazin scurt din 2023

Sportivi: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stiger, Ioana Ştirbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicuşan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Mayssa Raţiu, Anastasia Bako, Daria Silişteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Claudiu Radu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur. Antrenor federal: Silviu Anastase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE