Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antrenorul i-a interzis lui David Popovici să se antreneze după rezultatele de la Mondiale: "Am înotat în lacuri şi râuri". Ce program are la Europene

La patru luni de la rezultatele dezamăgitoare de la Campionatele Mondiale de Natație, care au avut loc la Fukuoka, David Popovici (19 ani) a făcut o dezvăluire interesantă. Într-un interviu pentru European Aquatics, starul natației românești a precizat că era atât de motivat încât voia să revină la antrenamente chiar a doua zi, numai că cel care i-a interzis a fost chiar antrenorul său, Adrian Rădulescu.

David Popovici: "Antrenorul mi-a interzis să mă antrenez"

David Popovici: "Așa cum văd eu lucrurile, aveam două opţiuni: să fiu trist sau supărat că nu am câştigat sau să încerc să învăţ de ce nu am câştigat. Eram atât de motivat încât am vrut să mă întorc direct la antrenamente a doua zi, dar antrenorul meu mi-a interzis să merg la bazin. Aşa că mi-am luat o vacanţă. Călătorisem foarte mult și am realizat că nu am avut niciodată timp să apreciez întreaga frumuseţe a ţării mele, cu munţii, peisajul rural şi oamenii, aşa că am rămas în România. Am înotat în lacuri şi râuri, aşa că, deşi am avut o pauză de la bazin, nu a fost o pauză de la apă, iar acum mă simt bine.

A fost un an încărcat, cu suişuri şi coborâşuri, dar sunt foarte motivat. Prefer să fiu un sportiv care poate învăţa ceva din înfrângeri şi să fiu un sportiv mai complet şi, în același timp, o fiinţă mai completă", a spus Popovici, conform sursei citate.

  • La Mondialele din Japonia, din vară, David Popovici a terminat pe locul al șaselea în finala de 100 metri liber și pe locul al patrulea în finala de 200 metri liber.
  • În 2022, Popovici, care nu avea nici 18 ani, a devenit dublu campion european și dublu campion mondial. El a participat, în 2022, atât la competiții de seniori, cât și la juniori.

David Popovici, la Europenele de Natație de la Otopeni

Pentru David Popovici, urmează Europenele de Natație în bazin scurt (25 de metri), care vor avea loc la Otopeni, în noul complex de natație, în perioada 5-10 decembrie.

Competițiile în bazin scurt nu sunt printre favoritele lui Popovici. Însă el a participat pentru prima dată în 2021, la Kazan, unde a luat medalia de aur la juniori, în proba de 200 de metri. Anul trecut, el a luat argintul la 200 de metri liber, tot in bazin scurt.

  • David Popovici este deţinătorul recordului mondial la 100 m liber, cu timpul de 46.86, performanță realizată la Europenele de la Roma, în august 2022. Recordul anterior îi aparținea lui Cesar Cielo.

Popovici este considerat starul Europenelor de la Otopeni, acolo unde vor participa și alte nume mari precum grecul Apostolos Christou, italianul Thomas Ceccon, elvețianul Noe Ponti, britanicii Tom Dean, Duncan Scott și Matt Richards, precum și francezul Maxime Grousset sau ucraineanul Mykhailo Romanchuk.

La Europenele de la Otopeni, David Popovici va participa în probele de 100 de metri liber și 200 de metri liber.

David Popovici: "Ne-am antrenat mai mult şi am depus mult efort, ceea ce mă face să fiu entuziasmat. Nu am fost niciodată la o competiţie de short course cu ambiţii mari, dar aceasta cred că va fi la înălţime. Mă simt bine, Europenele de Short Course vor fi interesante, sunt sigur că organizatorii vor fi grozavi, iar noi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a fi gazde bune şi pentru a face spectacol".

Programul lui David Popovici la CE de înot în bazin scurt de la Otopeni

  • 8 decembrie: serii și semifinale 200 m liber
  • 9 decembrie: serii și semifinale 100 m liber, plus finala 200 m liber
  • 10 decembrie: finala 100 m liber.

România participă la CE în bazin scurt cu 21 de înotători. Probele în care vor participa aceștia vor fi anunțate săptămâna viitoare.

Lotul României pentru Campionatele Europene în bazin scurt:

Feminin: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu

Masculin: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica

Pentru cele cinci zile de competiție, au fost puse în vânzare 1.400 de bilete, iar președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a anunțat că mai sunt puține disponibile.

Prețurile biletelor variază între 50 de lei pentru sesiunea de dimineață și 100 de lei pentru cea de seară. Copiii de până în 14 ani beneficiază de reducere de 50%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE