Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici a câștigat din nou aurul. Sportivul a stabilit un nou record național la proba de 50 metri liber

David Popovici a câștigat trei medalii de aur și una de bronz, la Campionatul Național de înot de la Otopeni. Sportivul în vârstă de 19 ani a stabilit un nou record național în proba de 50 de metri liber și se pregătește acum de Campionatul European în bazin scurt, competiție găzduită tot la Otopeni, la începutul lunii decembrie.

David Popovici a fost vedeta competiției organizate în bazin scurt, la Otopeni. Sportivul legitimat la Dinamo a cucerit trei titluri naționale în probele individuale, toate la stilul liber, la 50, 100 și 200 de metri. În plus, el a obținut și o medalie de bronz la 100 de metri mixt.

David Popovici, multiplu campion național la înot: A mers foarte bine, sunt mulțumit de timpii pe care i-am scos și a fost o repetiție bună pentru Europene. Încerc să nu-mi creez foarte multe așteptări față de mine de fiecare dată când merg la un concurs, pentru că-mi place să mă surprind”.

Recordmen mondial și dublu campion al lumii în bazin olimpic, de 50 de metri, David Popovici așteaptă acum Campionatul European în bazin scurt, organizat tot la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie.

David Popovici, multiplu campion național la înot: ”Mie unul îmi place mai mult în bazin lung, așa se organizează și Jocurile Olimpice, în bazin de 50 de metri olimpic”

În plină perioadă competițională și cu gândul la Jocurile Olimpice de anul viitor, David Popovici își împarte timpul între antrenamente și cursurile de la facultate, fiind student în primul an la Psihologie.

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici: ”Din fericire pentru noi, am găsit înțelegere la Universitatea București și cursurile cele mai importante sunt cumva la mijlocul zilei, astfel încât poate să ajungă la ele și putem face antrenament și dimineață și după-amiază fără probleme”

21 de sportivi din țară au îndeplinit baremul pentru participarea la Campionatul European de luna viitoare, astfel că delegația României va fi una dintre cele mai numeroase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE