Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Cum își alege David Popovici suplimentele pentru a nu avea probleme cu dopajul: ”Iau suplimente absolut obișnuite”

Publicat de: Mirabela Vasile

David Popovici a povestit despre modul prin care acesta procedează în momentul în care își alege suplimentele pentru a nu avea probleme cu dopajul.

Sportivul a declarat că ia suplimente absolut obișnuite, pe care le ia toată lumea și pe care le stabilește împreună cu nutriționistul său.

https://www.youtube.com/watch?v=zBpbzkLqZQY

”Uite, acesta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de Taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină.

Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important.

Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier. Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge. Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Și aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie «Doping free» sau «Play Safe».

Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse și create într-o fabrică unde poate se fac și altele și există contaminare.

Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic.

Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva. Nu ai vrea ca dintr-o prostie, dintr-o greșeală, să iei un supliment care să fi fost produs pe aceeași bandă cu un medicament care conține, de exemplu, pseudoefedrină, care e o substanță interzisă.

Să se fi strecurat puțin și uite, dintr-o prostie, ajungi să fii acuzat că te dopezi. ”, a povestit David Popovici la podcastul Starea Nației.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE