Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum încearcă Rusia să controleze Rep. Moldova. Ministrul Energiei de la Chișinău: Au vrut să mențină țara noastră în instabilitate

Ministrul Energiei de la Chișinău îi dă replica purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Rusia a încercat că controleze Republica Moldova și să împiedice dezvoltarea acestei țări, așa că nu trebuie să dea lecții de bună vecinătate, a transmis Victor Parlicov.

Victor Parlicov, ministrul Energiei de la Chișinău, susține că Moscova a încercat să împiedice dezvoltarea Republicii Moldova

Victor Parlicov, ministrul Energiei de la Chişinău: „Federația Rusă a dus mulți ani o politică de menținere a Republicii Moldova într-o zonă gri, într-o zonă de instabilitate.

Ei nu aveau interesul să dezvolte Republica Moldova, ei controlau lucrurile în Republica Moldova mai mult decât oricine altcineva. Haideți să fim serioși. Dacă există imixtiuni, inclusiv în procesul electoral, apropo, nu vorbesc la nivel de declarații politice, vorbesc la nivelul foarte practic, de cumpărarea alegătorilor, atunci eu cred că nu Rusia este țara care să ne dea nouă lecții de bună vecinătate”.

Victor Parlicov: „Mulțumim, România!”

Victor Parlicov s-a aflat la București într-o vizită oficială, iar la final, a mulțumit României.

„Închei vizita mea de lucru la București cu un sentiment de profundă recunoștință pentru sprijinul pe care România continue să îl ofere Republicii Moldova pentru consolidarea sistemului energetic. Planul Rusiei de a șantaja energetic cetățenii noștri a eșuat, datorită suportului prietenilor noștri de peste Prut.

Guvernul de la București a aprobat un proiect de ordonanță de urgență ce se referă la piața de energie electrică și gaze naturale. Potrivit proiectului, în cazurile în care Republica Moldova nu va putea să-și asigure consumul național de energie electrică prin producție proprie, producătorii din România ne vor oferi suport, așa cum au făcut-o pe parcursul ultimilor ani. Energia electrică vândută în aceste condiții va acoperi exclusiv necesarul de consum al cetățenilor moldoveni”, a precizat oficialul într-o postare pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE