Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, acuzat de Rusia, după declarațiile făcute despre Republica Moldova: "O imixtiune grosolană"

Marcel Ciolacu a stârnit furia Rusiei, cu o declarație referitoare la Republica Moldova. Premierul României a spus că în Moldova locuiesc doar români. Reacția Ministerului de Externe al Rusiei a venit prin purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova.

Rusia, reacția dură față de Marcel Ciolacu

"Atragem atenţia asupra faptului că astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chişinăului oficial.

Facem această evaluare acum şi vom continua să o facem. Dar această evaluare trebuie să fie făcută de toată lumea. Atât de state, care sunt organizate în cadrul unor linii naţionale şi care îşi protejează reprezentanţii etniilor în întreaga lume, cât şi de organizaţiile internaţionale, cărora comunitatea internaţională le alocă bani doar pentru a-şi îndeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reîncarnarea nazismului, fascismului şi a oricăror alte practici odioase", a spus Maria Zaharova, citată de agenia rusă Tass.

"Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Moldova. România va ajuta Republica Moldova, fiindcă în Moldova nu există moldoveni, nu există o limbă moldovenească. Există limba română şi români", a fost declarația lui Ciolacu, la Digi 24.

Această declarație a tulburat apele și la Chișinău, acolo unde reprezentanţii blocului politic Pobeda, format la Moscova și care este controlat de oligarhul fugar Ilan Şor, au protestat în faţa Ambasadei României la Chişinău.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE