Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu: Rusia nu-și permite să atace România. E greu să-şi extindă frontul domnul dictator Putin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, la emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24, că PSD și PNL au convenit să guverneze împreună până la sfârșitul anului.

„Eu și domnul Ciucă am decis să avem stabilitate până la sfârșitul anului 2024”, a spus Marcel Ciolacu. El a spus de asemenea că miniștrii nu candidează la alegerile europarlamertare din iunie, pentru a nu se implica în campania electorală. „Avem un guvern cu miniștri PNL și PSD și avem alegeri cu candidați”, a spus premierul.

În ceea ce privește viitoarele alegeri, Ciolacu a spus că după scrutinul din iunie, coaliția va discuta dacă va merge împreună mai departe. În opinia lui, guvernul „a trecut primul examen” când s-a făcut rotația guvernamentală și mai are unul de trecut cu alegerile din acest an.

Sistem Patriot pentru Ucraina?

Marcel Ciolacu a vorbit de asemenea despre posibilitatea ca România să livreze un sistem Patriot Ucrainei. Acesta a spus că decizia finală va fi luată în CSAT. Ciolacu a spus de asemenea că Rusia nu va ataca România.

„Să fim corecți, noi avem de a face cu un agresor și cu un dictator. Am văzut reacția Moscovei, undeva așa, transmis voalat, o amenințare către România. Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova. Rusia nu va ataca România. Rusia nu-și permite să atace România și nici nu vrea să atace România. România este membră NATO, avem un partener strategic – Statele Unite ale Americii”, a spus Ciolacu la Digi24.

Ameninţări ale Rusiei la adresa preşedintei Republicii Moldova

Ciolacu a fost întrebat despre ultimele ameninţări ale Rusiei la adresa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei politică a fost comparată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu politica celui de-al Treilea Reich.

"Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. Nu există altă soluţie democratică decât Maia Sandu. Pentru că şi doamna Maia Sandu are alegeri, România va ajuta Republica Moldova, pentru că în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română şi sunt români (...) Este greu să-şi extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin (...) Este un război hibrid, este normal să fie aceste ameninţări, dar există şi o logică militară, care arată că, dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid", a răspuns premierul Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE