Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată Dacia Manifesto, conceptul de SUV decapotabil cu tracțiune integrală și anvelope fără aer

Dacia a prezentat conceptul numit ”Manifesto” care se dorește a fi un ”laborator” de idei pentru viitoarele modele ale producătorului de la Mioveni. Deocamdată, mașina destinată pasionaților de activități în aer liber nu va intra în producția de serie, însă va influența filosofia mărcii.

În urmă cu două zile, Dacia a prezentat un scurt clip video în care anunța că va dezvălui un nou model ”robust și potrivit pentru ieșirile în natură, dar și eco & smart”.

Dacia Manifesto, conceptul pentru pasionații de activități în aer liber

Potrivit reprezentanților Dacia, Manifesto este un SUV decapotabil ultra-compact, conceput pentru ca pasagerii să se poată conecta cu natura, pe drumuri ce duc spre cabane montane sau în locuri izolate.

”Manifesto nu va fi disponibil pentru vânzare, dar include toate inovațiile Dacia, inclusiv cele existente deja pe unele dintre modelele noastre și care vor fi disponibile în curând pentru toată gama, cele care urmează să fie lansate și cele care explorează idei noi, ce vor fi dezvăluite în viitor”, spun oficialii producătorului de automobile de la Mioveni, deținut de Renault.

VEZI GALERIA
5 imagini

Potrivit Promotor, printre caracteristicile conceptului Dacia Manifesto se numără prezența unui singur far ce poate fi scos și folosit ca lanternă. SUV-ul decapotabil vine cu caracteristicile unui vehicul capabil de off-road, precum tracțiune integrală, gardă la sol generoasă, dar și anvelope fără aer.

”Misiunea Dacia este de a dezvolta modele mai ecologice printr-un design modern, simplu și robust. Pentru a explora natura fără a polua, Manifesto are o amprentă de carbon extrem de redusă. Acest concept car ușor și economic lansează și inovații ingenioase, precum Starkle® sau anvelopele fără aer”, se arată în prezentarea noului concept Dacia.

De asemenea, conceptul Dacia Manifesto este rezistent la apă, iar interiorul se poate spăla cu un jet de apă. Husele scaunelor pot fi detașate și transformate în saci de dormit în câteva secunde.

”Conceptul Manifesto este un ”laborator” pentru a încerca noi idei. Versiunea pe care o vedeți astăzi va continua să evolueze și noi continuăm să explorăm”, a declarat Lionel Jaillet, director responsabil cu performanța produselor în cadrul Dacia.

Noul concept Manifesto este așteptat să fie prezentat de Dacia alături de restul gamei la Salonul Auto de la Paris care va avea loc în perioada 17 - 23 octombrie. Potrivit publicației Motorsactu.com, Dacia își va lansa noua identitate vizuală și inovațiile din gamă cu ocazia acestui eveniment.

Până atunci, fanii producătorului de la Mioveni așteaptă apariția pe piață a SUV-ului cu șapte locuri care are la bază conceptul Dacia Bigster. Chiar dacă Dacia nu a anunțat data lansării noii mașini, specialiștii în domeniul auto estimează că primele mașini ar putea ajunge pe străzile din România în 2025.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE