Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Cum se comportă Dacia Jogger cu șapte persoane la bord și portbagajul plin

Dacia Jogger este cea mai accesibilă mașină cu șapte locuri, inclusiv pe piața din Marea Britanie. Pentru că vine echipată cu un motor 1,0 litru, în trei cilindri, un vlogger britanic a supus autoturismul fabricat la Mioveni mai multor teste ca să afle cum se conduce atunci când transportă șapte persoane și când are portbagajul plin.

Motorul de un litru al Daciei Jogger dezvoltă 109 cai putere și un cuplu de 200 nm, fiind cuplat la o cutie de viteze șase trepte. Pentru că datele tehnice oficiale sunt omologate, după ce mașina este testată doar cu șoferul la bord, britanicii de la Carwow au vrut să afle dacă performanțele mașinii se schimbă în funcție de numărul de pasageri și greutatea de la bord.

Dacia Jogger, test de accelerare. În cât timp ajunge la 100km/h cu șapte persoane și portbagajul plin

Dacia Jogger cântărește 1.280 de kg, împreună cu un șofer de 75 de kg. Britanicii au efectuat o serie de teste pentru a afla în cât timp accelerează mașina când transportă patru sau șapte persoane la bord.

În testul efectuat de britanici, Dacia Jogger a accelerat până la 100 de kilometri pe oră în 11,3 secunde. Cu patru persoane la bord și o masă de 1.515 kg, MPV-ul atinge aceeași viteză în 13,1 secunde. Atunci când transportă șapte persoane la bord, Jogger-ul atinge 100 km/h în 14,96 secunde.

Mai mult, dacă este portbagajul plin, iar masa totală ajunge la 1.967 de kg, Dacia Jogger atinge suta în 16,4 secunde, cu 5 secunde mai mult decât în datele tehnice oficiale ale producătorului.

În mod surprinzător, schimbarea masei totale nu a avut nicio diferență în privința distanței de frânare. În cazul unei frânări de urgență, Dacia Jogger s-a oprit în 36 de metri, chiar și atunci când a fost testată cu șapte persoane și portbagajul încărcat.

De pe altă parte, efectul încărcării aproape de capacitatea maximă de autorizată a fost simțit la capitolul manevrabilitate.

Dacia Jogger, test de consum cu șapte persoane

În cadrul testului, britanicii au vrut să vadă cât consumă Dacia Jogger. Testată pe circuit pe o distanță de 6,5 kilometri doar cu șoferul la bord, mașina a consumat 4,7 litri la o viteză de 100 de km/h .

În schimb cu mașina încărcată, Dacia Jogger a avut un consum de 5,1 de litri la 100 de kilometri pe aceeași distanță.

În România, Jogger are un preț de pornire de 14.790 euro cu TVA pentru echiparea Essential. Vârful de gamă Jogger 1.0 ECO-G cu 7 locuri este oferit în nivelul de echipare SL Extreme și are un preț de catalog de 18.500 euro cu TVA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE