Investiţie de 490 de milioane de euro | Ford Otosan preia fabrica de la Craiova

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia fabrica de la Craiova. Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule şi motoare, către Ford Otosan, permiţând, astfel, companiei din România să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

Noii proprietari din Turcia au anunțat o investiție de 490 de milioane de euro, care va fi implementată în următorii trei ani, pentru a sprijini lansarea următoarei generaţii a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

Capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an, potrivit Agerpres.

Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Fabrica Ford Otosan din Craiova va juca un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, o veste ce vine la câteva zile după ce miniștrii mediului din spațiul comunitar au ajuns la un acord ca după 2035 să fie înmatriculate doar mașini electrice în Uniunea Europeană.

Unitatea de producţie din România va beneficia de experienţa şi expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie şi producţie.

Distribuie

Taguri