Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volkswagen ar putea vinde mai multe mașini electrice decât Tesla, până în 2024

Tesla ar putea ceda poziția de cel mai mare producător de mașini electrice din lume, în favoarea Volkswagen, până în 2024, potrivit unui studiu realizat de Bloomberg Intelligence. Gigantul german ar urma să dubleze producția la peste două milioane de vehicule alimentate cu baterii, în 2024, depășind Tesla. 

Creșterea costurilor bateriilor și capacitatea limitată de producție au reprezentat cauzele pentru care majoritatea celorlalți concurenți, inclusiv Ford și General Motors, nu au reușit să prindă din urmă la fel de repede ca Volkswagen, se arată în studiu. Totuși, este probabil ca Tesla să rămână cel mai mare vânzător de vehicule electrice din SUA, pentru următoarea perioadă.

Producția și vânzările Volkswagen sunt concentrate pe Europa

Este de așteptat ca Volkswagen să se extindă, în continuare, în China, și nu în America, deoarece vânzările din SUA au reprezentat mai puțin de 10% din totalul VW, anul trecut, potrivit raportului lor anual. Acest lucru ar putea afecta vânzările Tesla din China, unde acum Tesla produce două modele.

Producătorii de automobile cu tradiție vin din urmă și încearcă să-l provoace pe Elon Musk, CEO-ul Tesla. Musk a răspuns, glumind pe Twitter, că primește „reclamă gratuită” de la concurență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE