Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla scumpește mașinile electrice cu până la 6.000 de dolari. Cât a ajuns să coste Model 3

Tesla a crescut semnificativ prețul autoturismelor comercializate în Statele Unite. Scumpirile vin pe fondul unor probleme de aprovizionare și după recentele declarații ale CEO-ului companiei, Elon Musk, care a spus că urmează vremuri grele pentru economia mondială. În plus, producătorul auto a început deja concedierile, aproximativ 10% dintre angajați urmând să fie dați afară.

Prețul unui automobil Tesla Model X a crescut de la 114.990 de dolari la 120.990 de dolari, iar cel al unui Model Y a urcat de la 62.990 de dolari la 65.990 de dolari. Cel mai ieftin autoturism produs de compania lui Musk, Model 3, s-a scumpit de mai multe ori anul acesta și a ajuns la 46.690 de dolari, potrivit businessinsider.com.

Pe lângă scumpirea materiilor prime și penuria de cipuri, Tesla a mai primit o lovitură. Fabrica din Shanghai, responsabilă pentru jumătate din producția globală a Tesla în 2021, a fost nevoită să se închidă timp de trei săptămâni, în martie 2022, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Și problemele nu se opresc aici. Autoritățile americane de reglementare în domeniul siguranței auto au publicat, miercuri, un raport care arată că 273 de vehicule Tesla au fost implicate în accidente începând cu luna iulie a anului trecut, din cauza unor probleme cu sistemele de asistență la condus.

Asta înseamnă că peste 69% din toate accidentele auto din acea perioadă au implicat vehiculele Tesla. Pe locul al doilea s-au clasat mașinile Honda, care au reprezentat 90 de incidente - sau 23 la sută - în timp ce toți ceilalți producători auto au reprezentat împreună 10 sau mai puține accidente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE