Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk vrea să taie cu 10% din locurile de muncă de la Tesla. Musk: Întrerupeți toate angajările

Elon Musk, directorul Tesla, are o senzație “foarte proastă” cu privire la felul în care va evolua economia. Acesta vrea să reducă cu aproximativ 10% din locurile de muncă de la Tesla, arată un e-mail pe care l-a trimis directorilor din subordine, potrivit Reuters.

Întrerupeți toate angajările

Înainte de avertismentul lui Musk, apărut într-un e-mail cu subiectul "pauză pentru toate angajările la nivel mondial", Tesla avea aproximativ 5.000 de anunțuri de angajare pe LinkedIn – pentru oameni de vânzări în Tokyo, ingineri pentru noua fabrică din Berlin, dar și pentru cercetători în Palo Alto.

Mesajul lui Musk apare la două zile după ce afaceristul, cel mai bogat om din lume, le-a transmis angajaților săi că fie se întorc fizic la muncă, fie părăsesc compania. Solicitarea lui Musk pentru ca angajații să revină la birou a înregistrat împotriviri în Germania.

"Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puțin 40 de ore la birou pe săptămână", a scris Musk într-un e-mail. "Dacă nu vă prezentați, vom presupune că ați demisionat", a completat acesta.

La finele anului 2021, Tesla avea 100.000 de angajați

Avertismentul lui Elon Musk cu privire la o eventuală recesiune și repercusiunile asupra producătorilor de autovehicule este cea mai mediatizată și directă prognoză din industrie de până acum, chiar dacă cererea pentru automobilele Tesla și alte vehicule electrice rămâne ridicată, iar indicatorii tradiționali care prognozează recesiuni nu au suferit modificări. Tesla, însă, nu a comentat pe marginea informațiilor date publicității.

La sfârșitul lunii mai, întrebat de un utilizator Twitter dacă economia se apropie de o recesiune, Musk a răspuns: "Da, dar acesta este de fapt un lucru bun. Plouă cu bani pe proști de prea mult timp. Unele falimente trebuie să aibă loc".

Totodată, Tesla a încercat cu dificultate să repornească producția de la fabrica sa din Shanghai, după ce pandemia a forțat întreruperea fluxului de lucru la uzină. Previziunile sumbre ale lui Musk apar și în siajul unor comentarii publice recente ale lui Jamie Dimon, director general al JPMorgan Chase&Co, și John Waldron, șef al Goldman Sachs.

Dimon a declarat că ”uraganul este acolo, în vale, și se îndreaptă înspre noi”.

Inflația din SUA este la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani și a generat scumpiri resimțite de mulți dintre americani, în timp ce Rezerva Federală din SUA încearcă să tempereze inflația, pentru a nu îndrepta țara către recesiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE