Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Nokia: Vom comunica prin dispozitive „montate direct în corpurile noastre”. Smartphone-urile vor fi depășite până în 2030

Vom comunica prin intermediul unor dispozitive aflate în corpul nostru, grație tehnologiei 6G, care va fi disponibilă până în anul 2030. Este profeția făcută recent, la Forumul Economic de la Davos, de CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark.

„Până atunci, cu siguranță, telefonul inteligent - așa cum îl știm astăzi - nu va mai fi cea mai comună interfață. Multe dintre aceste lucruri (dispozitivile prin care vom comunica, n.r.) vor fi montate direct în corpurile noastre”, a mai spus șeful Nokia, citat de cnbc.com.

Pekka Lundmark nu a intrat în detalii, dar este știut faptul că unele companii - precum Neuralink, deținută de Elon Musk - intenționează să producă și să lanseze dispozitive electronice care vor fi implantate în creier. Deocamadată, există cipuri care, implantate în deget, pot debloca diverse aplicații, de exemplu. Declarația șefulului Nokia de la Davos este disponibilă AICI.

Înfiinţată în 2016 de Elon Musk, compania Neuralink, cu sediul la San Francisco, doreşte să realizeze implanturi cu interfeţe creier-computer wireless, care includ mii de electrozi, în cel mai complex organ al corpului uman, pentru a contribui la vindecarea unor maladii neurologice - precum Alzheimer, demenţă -, unor vătămări ale măduvei spinării, şi, în etapa finală, să conecteze organismul uman la inteligenţa artificială (AI).

Cipul dezvoltat de Neuralink ar putea, de asemenea, să îi ajute pe cercetători să înţeleagă mai bine bolile neurologice prin "citirea" undelor cerebrale,

Lumea fizică și cea digitală se vor dezvolta împreună

În viziunea lui Pekka Lundmark lumea digitală și cea fizică se vor dezvolta împreună. Astfel, va fi posibil ca un utilizator de tehnologie ajuns într-o realitate virtuală să poată, cu ajutorul unui comutator, să schimbe ceva în lumea fizică, reală, a mai spus șeful Nokia.

„Va exista o lume fizică și o lume digitală. Practic, va exista un fel de geamăn digital al fiecărui lucru” din realitatea fizică, a explicat Pekka Lundmark.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE