Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creștere alarmantă a numărului de accidente în care au fost implicate trotinete electrice: de peste 52 de ori în ultimii cinci ani

Deși în alte țări ale Uniunii Europene, transportul alternativ este încurajat, România rămâne o țară neprietenoasă cu bicicliștii și cu utilizatorii de trotinete și chiar periculoasă. Numărul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete a crescut de peste 52 de ori în ultimii cinci ani în țara noastră.

Evenimentele pot fi puse atât pe seama imprudenței și nerespectării regulilor de circulație, cât și pe seama unei infrastructuri precare.

Un raport recent al Poliţiei Române arată că, la nivel naţional, numărul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete a crescut de la 42 în 2018, la peste 2.200 anul trecut. Numai în ultimii trei ani, această valoare s-a dublat de la un an la altul. Au fost peste 500 de accidente în 2020, peste 1.200 în 2021 și peste 2.200 în 2022.

Cu toate acestea, numărul accidentelor în care sunt implicați bicicliști, iar aceștia devin victime este cel mai mare. Anul trecut, 13 persoane au murit, iar 268 au fost rănite grav în urma unor accidente în care au fost implicate trotinete. În aceeași perioadă, 164 de bicicliști au murit, iar 480 au fost răniți grav.

Nici pentru primele luni ale anului lucrurile nu arată bine. Au fost înregistrate deja aproape 1.900 de accidente ce implică trotinete, iar zece persoane au murit. În ceea ce îi privește pe bicicliști, aceștia au fost implicați în aproape 3700 de accidente, iar 123 au decedat. În multe dintre cazuri victimele sunt minori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE