Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crăciunul pe pârtie. Cum au sărbătorit românii pe 25 decembrie

De Crăciun drumurile au dus mai ales spre munte, destinația preferată de turiști în această perioadă. În timp ce unii se dau cu schiurile sau cu snowboardul, alții se relaxează la baza pârtiei cu un vin fiert.

Distracție pe pârtie

Pe pârtiile din stațiunea Păltiniș este veselie mare. Iubitorii sporturilor de iarnă se bucură de zăpadă. Pe domeniul schiabil al staţiunii sunt practicabile patru pârtii din cele cinci.

„Suntem schiori, ne place zăpada și primul lucru când vine ninsoarea aici suntem. De aia ne dorim să se dechidă cât mai repede toate pârtiile din țara asta”, spune o turistă.

„E frumos. Dacă era zăpadă naturală, era și mai bine, dar e frumos. Cine vrea să se dea chiar poate. De obicei era mult mia multă lume. Într-un fel e bine că suntem mai puțini pentru că avem loc să învățăm mai multe chestii”, este de părere o altă turistă.

Cei care nu vor să se aventureze pe pârtii cu schiurile sau snowboardul se relaxaeză cu un vin fiert.

Cât costă un skipass

Un skipass pentru un adult costa în vârf de sezon 140 de lei, cu 20 de lei mai mult față de anul trecut. Iar în extrasezon este 95 de lei. Cu doar cinci lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Nici la mare altitudine turiștii nu au avut parte de zăpadă naturală. Tunurile au funcționat mai bine de trei zile fără oprire pentru a pregăti pârtiile de Crăciun.

Marius Roman, PR Arena Platoș: „În momentul de față funcționăm la capacitate maximă. Avem toate stațiile deschise, toate pârtiile deschise. Programul în următoarea perioadă, până în 8 ianuarie inclusiv, este de la 09:00 – 21:00, zilnic.”

La baza pârtiilor există un bar, Apres Ski, unde au loc petreceri, dar și concursuri. Ideea a fost preluată de la stațiunile din Austria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE