Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concerte Coldplay în București: Reguli de acces, program și setlist. Cum va fi vremea în cele două zile de concerte

Trupa Coldplay va susține două concerte în România, pe Arena Națională din București, pe 12 și 13 iunie.

Dacă te numeri și tu printre fanii care vor merge la una din cele două reprezentații, iată tot ce trebuie să știi despre mult așteptatul eveniment.

De la ce oră este permis accesul și când începe concertul Coldplay

Organizatorii concertului au anunțat că două artiste vor cânta în deschiderea concertelor Coldplay din București: EMAA din România și Maisie Peters din Regatul Unit. Programul concertelor va fi următorul:

  • 18:30 - EMAA
  • 19:15 - Maisie Peters
  • 20:30 – Coldplay

Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 17:00. Recomandarea este ca publicul să țină cont de orele de început ale concertelor, pentru a-și calcula eficient timpul și a evita aglomerația de la intrare.

Cum va fi vremea în cele două zile de concerte

Miercuri, 12 iunie, în București vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Temperatura maximă va fi de 33-34 grade, iar cea minimă de 17-19 grade.

Joi, 13 iunie, în București, va fi în continuare foarte cald. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Setlist concert Coldplay - Music of the Spheres World Tour

Act .i. Planets

1. Higher Power

2. Adventure of a Lifetime

3. Paradise

4. The Scientist

Act .ii. Moons

5. Viva la Vida

6. Hymn for the Weekend

7. Up&Up

8. Politik

9. Yellow

Act .iii. Stars

10. Human Heart

11. People of the Pride

12. Clocks

13. Infinity Sign

14. Something Just Like This

15. Midnight

16. My Universe

17. A Sky Full of Stars

Act .iv. Home

18. Sparks

19. Don't Panic

20. The Jumbton Song

21. Fix You

22. Biutyful

23. All My Love

Sursa: setlist.fm

Cum ajungi la Arena Națională

Arena Națională este situată pe Bulevardul Basarabia 37-39. Accesul pe stadion pentru concertul Coldplay se face pe la cele trei intrări amenajate din Bulevardul Basarabia, Strada Maior Ion Coravu și Bulevardul  Pierre de Coubertin. Pentru a evita posibilele aglomerări, recomandarea organizatorilor este ca publicul să țină cont de zona pentru care și-a achiziționat bilete și să facă accesul prin artera indicată.

În acest sens, organizatorii au publicat harta stadionului, pentru ca spectatorii să se poată orienta pe unde vor intra, în funcție de zona în care au cumpărat biletul.

Accesul pe stadion se face numai în baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată, până la finalul evenimentului. Cei care părăsesc zona evenimentului și doresc să reintre vor fi nevoiți să cumpere un bilet nou. Același lucru este valabil și pentru posesorii de brățări. Biletul și brățara trebuie păstrate pe toată durata evenimentului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Biletul nu poate fi înlocuit/ reemis dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare.

Biletul nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut.

Transport green pentru concertul Coldplay

Pentru a ajunge la stadion, Primăria Capitalei a anunțat că vor fi puse la dispoziție mijloace suplimentare de transport sustenabil cu program prelungit. Astfel, pe 12 și 13 iunie, în intervalele orare 16:00-20:30 și 22:45-00:30, vor fi înființate două linii de transport și suplimentate alte două. Transportul către și de la stadion se va face cu autobuze electrice, troleibuze cu autonomie și autobuze hibrid.

Linia 700 cu autobuze electrice: aceasta va funcţiona la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Unirii şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piaţa Unirii către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Unirii va fi la ora 00:30.

Autobuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Bd. I. C. Brătianu” (ȋn ambele sensuri), situate pe Bd. Unirii ȋn zona magazinului Unirea Shopping Center, respectiv „Piaţa Unirii 4”, „Piaţa Unirii 1” şi „Piaţa Unirii 2”, amplasate ȋn Piaţa Unirii, precum şi la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

Linia 86 cu troleibuze cu autonomie: aceasta va funcţiona (comun cu linia 86), la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Romană şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Romană, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piaţa Romană către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Romană va fi la ora 00:30.

Troleibuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Piaţa Romană” (din rondul Piaţa Romană), respectiv la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

Suplimentarea parcului circulant pe linia 90 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcţiona după amiază la un interval de succedare de circa 10 minute.

Ultima plecare de la Semănătoarea către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Semănătoarea va fi la ora 00:30.

Suplimentarea parcului circulant pe liniile de noapte N1 şi N10 care vor fi dotate cu autobuze hibrid – acestea vor funcţiona ȋn intervalul orar 22:30-00:30 la un interval de succedare de circa 10 minute. La afluire transportul spectatorilor va fi asigurat pe inelul median (Şos. Mihai Bravu) de tramvaiele liniilor 1 şi 10 care sunt programate să funcţioneze la un interval de 6-8 min.

Restricții rutiere pentru concertele Coldplay din București

Organizatorii celor două concerte anunță că, în vederea desfășurării fluide a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Pierre de Coubertin între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională.

Spectatorilor li se recomandă folosirea transportului public pentru a evita ambuteiajele. La stadion nu vor fi amenajate locuri de parcare.

Se mai găsesc bilete?

Deși ambele concerte Coldplay au fost anunțate sold-out, platformele de ticketing au mai scos, pe ultima sută de metri, câteva bilete, disponibile pe Entertix

Organizatorii nu recomandă achiziționarea biletelor din alte surse, pentru a nu exista riscul ca bilete să fie false.

La stadion vor fi amplasate puncte de solutionare a eventualelor situatii ce pot apărea cu biletele achizitionate, semnalizate cu „TICKET HELPDESK”. Fiecare Ticket Helpdesk va pune la dispozitie operatori pentru platforma de ticketing oficiala care a comercializat bilete pentru eveniment.

Brățări eco-friendly

Spectatorii vor primi, pentru concert, brățări eco-friendly, confectionate din material compostabil. Brățările nu se păstrează la finalul show-ului, ci trebuie returnate la punctele semnalizate corespunzător, pentru a putea fi refolosite la următoarele concerte ale trupei Coldplay.

Zonă de relaxare, înainte de concert

Fanii care doresc să ajungă mai devreme la concert, în ambele zile, vor avea ocazia să își petreacă timpul în zona Maior Ion Coravu, începând cu ora 12:00 și până la finalul evenimentului. Va fi o zonă de așteptare, cu toate facilitățile, baruri, food trucks, standuri de merchandise și altele.

De precizat este că accesul în zona de așteptare Maior Ion Coravu nu presupune acces în eveniment înainte de deschiderea porților.

Apă potabilă gratuită

În cadrul evenimentului vor exista stații de apă potabilă gratuită pentru spectatorii. În acest sens, va fi permis accesul pe stadion cu bidoane de plastic (tip sport) reutilizabile GOALE, având capacitate de maximum 750 ml (nu se accepta recipiente de tip PET).

În incinta Arenei Naționale se vor comercializa băuturi și mâncare, iar toate produsele cor putea fi achitate cu numerar sau card bandar. Toate băuturile vor fi servite doar la pahar refolosibil, pentru care se va percepe o garanție de 15 lei pentru primul pahar, care se va schimbă cu un alt pahar curat la achiziționarea unei noi băuturi. Garanția se va putea recupera de la punctele special amenajate, odată cu predarea paharului. La punctele de returnare pahare va fi acceptat pentru retur un maximum de 4 pahare/ o dată/ per persoană.

Despre Coldplay

Trupa Coldplay a fost înființată în anul 1996 și este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) și Will Champion (tobe). Una din cele mai populare formații rock din lume, Coldplay a scos nouă albume, cel mai recent în anul 2021, și are în palmares șapte trofee Grammy, cele mai cunoscute premii din industria muzicală.

Hituri precum Fix You, Paradise, Speed of Sound, Yellow, The Scientist, A Sky Full of Stars sau Hymn for the Weekend au stat în topurile muzicale și le-au adus miliarde de vizualizări pe Youtube.

În Marea Britanie, dar și la nivel mondial, solistul Chris Martin este o celebritate, fiind căsătorit, între 2003 și 2016 cu actrița Gwyneth Paltrow. Din anul 2017, are o relație cu actrița Dakota Johnson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE