Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania care produce Ozempic, cea mai valoroasă din lume. A depășit grupul de lux care deține Louis Vuitton

Producătorul danez de medicamente, Novo Nordisk, a devenit cea mai valoroasă companie din lume, după ce a reușit să pună capăt celor doi ani de dominație a grupului francez de lux LVMH.
Unul dintre factorii de succes îl reprezintă popularitatea Ozempic, "viralizat" drept medicament pentru slăbit, arată Euronews.com.

Valoarea actuală a companiei daneze este de aproximativ 428 miliarde de dolari. De câteva zile, a depășit gigantul LVMH.

Novo Nordisk valorează mai mult decât PIB-ul Danemarcei

Novo Nordisk valorează, în acest moment, mai mult decât produsul intern brut al țării sale de origine. PIB-ul anual al Danemarcei a fost puțin peste 400 de miliarde de dolari anul trecut.

În același timp, prețul acțiunilor LVMH, cel mai mare retailer de lux din lume, continuă să scadă. Valoarea de piață este, acum, puțin peste 410 miliarde de dolari.

Novo Nordisk se bucură de o creștere susținută și datorită cererii pentru medicamentele sale destinate diabetului și pierderii în greutate, Ozempic și Wegovy, care au adus câștiguri semnificative și au propulsat acțiunile companiei la niveluri-record.

Ozempic este un medicament injectabil care reglează nivelul zahărului din sânge și al insulinei. Este prescris, de obicei, adulților care suferă de diabet de tip 2, cel mai frecvent tip al acestei afecțiuni. Tratamentul pentru diatbetici s-a popularizat, însă, pe TikTok drept „truc minune” pentru a pierde în greutate. Stocurile globale au fost decimate.

Lipsa Ozempic are consecințe pentru pacienții cu diabet care trebuie să își urmeze zilnic tratamentul. Mai mult, persoanele care apelează la aceste medicamente exclusiv pentru a pierde în greutate pot fi afectate din cauza efectelor secundare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE